HITNO PREVEZENI U DOM ZDRAVLJA LUKAVAC

Opet nesreća u GIKIL-u: Dvojica radnika povrijeđena, skočili sa skele u strahu od eksplozije

Hronika09.11.18, 14:29h

Opet nesreća u GIKIL-u: Dvojica radnika povrijeđena, skočili sa skele u strahu od eksplozije
Tokom izvođenja radova na konekciji rezervoara R27 i R28 došlo je do manjeg oslobađanja pritiska na krovu rezervoara R28, prilikom čega su dva radnika lakše povrijeđena, saopćeno je danas iz GIKIL-a

 

 


- Radnici koji su izvodili radove, iz vlastite predostrožnosti, skočili su sa skele sa koje su se radovi izvodili, te su tom prilikom zadobili lakše tjelesne povrede. Po sigurnosnoj proceduri, radnici su odmah pregledani od GIKIL-ovog medicinskog osoblja, te prevezeni u Hitnu pomoć Doma zdravlja Lukavac, gdje im je pomenuto zdravstveno stanje i konstatovano. Nakon pregleda, oba radnika su vraćena na posao - kazao je Asmir Burgić, direktor fabrike Remont.


Prilikom pomenutog događaja nije došlo do nikakvog okolinskog akcidenta, a o događaju su, po ustaljenoj proceduri, obaviještene i sve nadležne institucije, saopćeno je iz GIKIL-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!