Novoizabrani član Predsjedništva BiH otvorio karte

Dodik otkrio favorita za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH: 'Moram priznati da s njim još nisam razgovarao'

Front09.11.18, 07:56h

Dodik otkrio favorita za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH: 'Moram priznati da s njim još nisam razgovarao'
Dodik kaže da će problemima jedinstveno pristupati srpski ministri u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine i ministri u Vladi RS

 

Zoran Tegeltija, dosadašnji ministar finansija biće moj prijedlog za predsjedavajućeg Savjeta ministara, kazao je za ATV novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik.

 

Tu funkciju, kaže Dodik, mora da preuzme osoba koja je njegov blizak saradnik. Bitno je, tvrdi, da novi član Predsjedništva iz reda srpskog naroda, održi kontinuitet politike koju je SNSD vodio i do sada.

 

"Ja imam namjeru da na to mjesto predložim Zorana Tegeltiju, dosadašnjeg ministra finansija, ali moram da priznam da s njim nisam razgovarao, a i moramo razgovarati sa još nekim, ne samo našim koalicionim partnerima, nego to moramo da radimo i sa drugima iz Federacije koji su tamo", istakao je Milorad Dodik.

 

Dodik kaže da će problemima jedinstveno pristupati srpski ministri u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine i ministri u Vladi RS.

 

Osim koalicionih partnera i Ujedinjene Srpske, funkcije će dobiti i neko od SDS-ovca iz Doboja, a na umu, kaže lider SNSD-a, treba imati i NDP, i pojedince iz drugih stranaka.

 

"Ima tu pojedinaca i iz drugih političkih partija koji se klasifikuju kao opozicija, koji žele da razgvcaraju, mi smo rekli s kim hoćemo, šta hoćemo, ali svaki pojedinac koji smatra da može da da doprinos, dobro je došao", naglasio je Dodik. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!