Sud u Londonu odobrio izručenje

Ivica Todorić večeras stiže u Hrvatsku i odmah će biti odveden u istražni zatvor

Hronika07.11.18, 16:42h

Ivica Todorić večeras stiže u Hrvatsku i odmah će biti odveden u istražni zatvor
Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića

 

Osnivač Agrokora Ivica Todorić u srijedu navečer bi, prema neslužbenim podacima, trebao doći u Zagreb, nakon što je sud u Londonu 25. oktobra udovoljio hrvatskom zahtjevu za izručenjem.

 

Prema neslužbenim podacima koje prenose hrvatski mediji Todorić u Zagreb dolazi redovnim letom u 20 sati.

 

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića, javlja Hina.

 

On bi zbog toga, nakon slijetanja u zagrebačku zračnu luku trebao biti odmah odveden u istražni zatvor. Istražni zatvor mu je određen zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao tek jedan svjedok.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!