odlukom Centralne izborne komisije (CIK BiH)

Potvrđeni rezultati Općih izbora 2018. godine: Dostupan detaljan prikaz za svaki izborni nivo

Front06.11.18, 16:46h

Potvrđeni rezultati Općih izbora 2018. godine: Dostupan detaljan prikaz za svaki izborni nivo
Potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici CIK-a, www.izbori.ba

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) donijela je Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine. Sastavni dio odluke je detaljan tabelarni prikaz rezultata za svaki izborni nivo, po osnovnim izbornim jedinicama, biračkim mjestima, političkim subjektima i kandidatima. 

 

Potvrđeni rezultati ne sadrže dodijeljen po jedan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Jučer je CIK postupajući po rješenjima Apelacionog odjela Suda BiH izmijenio utvrđene rezultate Općih izbora 2018. godine, saopćeno je iz CIK-a. 

 

Izmjene su u vezi s primjenom dva člana Izbornog zakona BiH koji se odnose na zastupljenost konstitutivnih naroda u Predstavničkom domu PFBiH i Narodnoj skupštini RS. Nedostajući mandati će biti dodijeljeni dopunskom odlukom. 

 

Potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici CIK-a, www.izbori.ba. 

 

CIK podsjeća sve kandidate koji su osvojili mandate na Općim izborima 2018. godine, a koji su odlučili da odbiju osvojeni mandat, da mogu lično u sjedištu Komisije potpisati izjavu o odbijanju mandata.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!