Jedna od najzačajnijih stranih investicija u BiH u posljednje vrijeme

Austrijski div gradi novu proizvodnu halu u BiH, otvara se veliki broj radnih mjesta

Biznis Klub06.11.18, 08:55h

Austrijski div gradi novu proizvodnu halu u BiH, otvara se veliki broj radnih mjesta
Radovi će se izvoditi u dvije etape a po okončanju radova prve i druge etape, stari objekat će biti povezan u jednu cjelinu sa novoizgrađenim objektima

 

Komanija Boxmark Leather značajno širi svoje proizvodne kapacitete u Lukavcu, što će dovesti do otvaranja velikog broja novih radnih mjesta, piše BiznisInfo.  

 

Podsjetimo, kompanija je prisutna u BiH već neko vrijeme i riječ je o jednoj od najzačajnijih stranih investicija u BiH u posljednje vrijeme.

 

Austrijski Boxmark je jedna od najvećih globalnih kompanija koja se bavi proizvodnjom kože i proizvoda od kože, a dobavljači su vodećih svjetskih kompanija u automobilskoj industriji.

 

Načelnik Lukavca Edin Delić i direktor firme Matej Bastič obišli su ovih dana pripremne radove na mjestu gdje će biti izgrađeni novi poslovni objekti (proizvodne hale).

 

Radovi će se izvoditi u dvije etape a po okončanju radova prve i druge etape, stari objekat će biti povezan u jednu cjelinu sa novoizgrađenim objektima.

 

Proširenje proizvodnih kapaciteta predstavlja veoma značajnu investiciju za općinu Lukavac u pogledu otvaranja velikog broja novih radnih mjesta ali i u pogledu unaprjeđenja poslovanja ove respektabilne kompanije.

 

Delić je uputio čestitke ovoj uspješnoj i respektabilnoj kompaniji koja već sada zapošljava veliki broj radnika, i naglasio da je na ponos Općini što ima ovakvu fabriku u Lukavcu.

 

Prema saznanjima BiznisInfa, firma je lani imala prihode od skoro 60 miliona KM, a očekuje se da ti prihodi konstantno rastu kako Boxmark bude jačao kapacitete u BiH.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još