Merhunisa Dedić sa lisicama na rukama uvedena u sudnicu

Javnost isključena sa suđenja lažnoj patronažnoj sestri optuženoj za otmicu bebe u Hadžićima

Hronika05.11.18, 16:45h

Javnost isključena sa suđenja lažnoj patronažnoj sestri optuženoj za otmicu bebe u Hadžićima
Zbog interesa maloljetnika, suđenje Merhunisi Dedić će se u narednom periodu odvijati na sjednicama zatvorenim za javnost

 

Zbog interesa maloljetnika, suđenje Merhunisi Dedić će se u narednom periodu odvijati na sjednicama zatvorenim za javnost.

 

Ova odluka je uslijedila nakon prijedloga sarajevskog tužitelja Aziza Jahjaefendića koji je naveo da je Tužilaštvo i u dosadašnjem dijelu postupka predlagalo da se javnost isključi a sve u cilju interesa i zaštite maloljetnika, u konkretnom slučaju djece koja su oštećena, kao i porodica koje i danas, nakon medijskih napisa koji su bili korektni, osjećaju nesigurnost u pogledu zaštite svoje djece koja su bila predmet ovog postupka. Advokatica Adna Dobojlić se složila sa tužiteljem, navodeći da odluku ostavlja Sudu na ocjenu.

 

- Publikovanje bilo kakvih informacija sa glavnog pretresa negativno bi se odrazilo i reflektovalo na maloljetnike, njihove roditelje i cjelokupne porodice, objasnio je sudija Skoko.

 

Optužena Merhunisa Dedić danas je sa lisicama na rukama uvedena u sudnicu u pratnji sudskih policajaca.

 

Ona je optužena da je bebu ukrala kako bi prikrila laž o vlastitoj trudnoći i rođenju blizanaca. Svom suprugu je slagala da je trudna i da je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismailovski, majku otete bebe. Prethodno je Dedić u jednoj rent-a-car kući iznajmila vozilo škoda fabia te je 4. jula nazvala Lejlu rekavši joj da treba donijeti bebu na GAK jer bebi nalazi štitne nisu uredu.

 

Ona je otišla u Hadžiće, gdje je ušla u kuću Ismailovski pod izgovorom da je patronažna sestra koja je došla da pregleda bebu. U tom momentu s bebom se nalazila njegova tetka, koju je Dedić zaključala u kupatilo, uzela bebu i pobjegla.

Uhapšena je istog dana u večernjim satima, a nakon ispitivanja je predata Tužilaštvu. Od tada se nalazi u pritvoru.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!