koliko se toleriše seksualna prošlost

Kada ženu počinju da smatraju promiskuitetnom: Ovo je gornja granica za poželjan broj partnera!

DEPO PLUS03.11.18, 15:16h

Kada ženu počinju da smatraju promiskuitetnom: Ovo je gornja granica za poželjan broj partnera!
Vrlo mala razlika ukazuje na nepostojanje dvostrukih standarda što se ogleda i u preciznom broju

 

Koji je idealan broj seksualnih partnera za žene i muškarce bilo je pitanje kojim se bavilo istraživanje portala Superdrug Online Doctor. Ispitanici su morali da odgovore na pitanje koju brojku smatraju "najpoželjnijom" kada je riječ o seksualnoj prošlosti njihovih partnera.

 

Prema odgovorima ispitanika, zaključeno je da za žene ona iznosi maksimalno 14, a za muškarce 15. Ako je broj veći od 14, odnosno 15, druga strana tu osobu počinje da doživljava kao promiskuitetnu.


Vrlo mala razlika ukazuje na nepostojanje dvostrukih standarda što se ogleda i u preciznom broju - idealan broj seksualnih partnera i za žene i za muškarce iznosi 7.

 

Osim prevelikog, ispitanici su se izjasnili da može da im smeta i premali broj seksualnih partnera - ako je žena imala seksualne odnose samo s jednim ili dva partnera, a muškarac s dva ili tri, ispitanici su ih smatrali previše konzervativnim.

 

Istraživanje je pokazalo i da muškarci češće od žena lažu o svojoj seksualnoj prošlosti, odnosno o tome koliko su partnerki imali.

 

(Stil.kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!