PREMIJER ADEM ZOLJ POJAŠNJAVA

Zašto nećemo u pregovore (samo) sa Našom strankom: Peđi Kojoviću glavni je cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo!

Front03.11.18, 10:54h

Zašto nećemo u pregovore (samo) sa Našom strankom: Peđi Kojoviću glavni je cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo!
Aktuelni premijer kazao je i da Naša stranka nema drugih ciljeva - osim da smijeni vlast

 

 

Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo, gostujući u programu N1 kazao je da je SDA pregovarala sa svim strankama osim sa Našom strankom. Zolj je istakao da je predsjedniku Naše stranke Predragu Kojoviću glavni cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo.
 


- Atmosfera svi neće sa SDA stvorena je već odavno. Postoje zastupnici u Skupštini KS kojima je glavni cilj smijeniti vlast. Naša stranka nema drugih ciljeva - kazao je Zolj.

 

- Peđi Kojoviću je glavni cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo. On nema drugog cilja. Peđu Kojovića sam zamolio da moju stranku ne naziva nacionalističkom strankom jer ona to nije. On je rekao nešto sam sebi i okrenuo se. Mi nismo nacionalisti i ja nisam nacionalista. Moje kolege u stranci nisu nacionalisti. Nećemo mirno slušati da nas neko naziva nacionalistima - poručio je Zolj.


SDA je počela pregovore oko formiranja vlasti u KS sa svima osim sa Našom strankom, kazao je Zolj.


- Počeli su pregovori i mi to obavljamo dostojanstveno. Ne slikamo se prema kamerama. Obavljamo kulturno dijalog. Pregovaramo sa svima. Ponudili smo svim probosanskim strankama ko hoće da pregovara. Pregovarali smo sa svima osim sa Našom strankom. Obavljeni su razgovori - istakao je premijer KS.


Zolj je kazao da ne želi biti novi premijer KS.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još