ODAO IH 'DETALJ' IZ KUĆE

Kako ordinira 'jugo' mafija u Austriji: Bosanac je šef, Hrvat uzgaja drogu, Srbin pakuje, a onda je nešto pošlo po zlu...

Hronika02.11.18, 12:01h

Kako ordinira 'jugo' mafija u Austriji: Bosanac je šef, Hrvat uzgaja drogu, Srbin pakuje, a onda je nešto pošlo po zlu...
Kad se "bratske" ruke slože, sve se može, sve se može... Ali...

 

Austrijska policija ovih je dana uhapsila osmočlanu kriminalnu grupu, čiji je vođa 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a uhapšeni su zbog sumnje da su uzgajali 113 kilograma visokokvalitetnog kanabisa u Beču i Donjoj Austriji.


Prema pisanju austrijskih medija ulična vrijednost droge je 1,23 miliona eura, a za potrebe improvizirane plantaže kanabisa članovi bande potrošili su poprilično struje i elektroenergetskoj kompaniji ostali dužni 110.000 eura.


Cijela priča započela je u novembru 2017. godine kada je policija otkrila jak miris kanabisa u kući, a vođa bande, 48-godišnji državljanin BiH, uhapšen je u još u junu te je tada u podrumu pronađeno 350 biljaka.


Policajci su otkrili da je o biljkama brinuo 39-godišnji državljanin Hrvatske koji je u aprilu uhapšen u Beču. Njegov sudionik, 52-godišnji državljanin BiH, uhapšen je u maju na hrvatsko-slovenskoj granici te izručen Austriji.


Nakon toga je policija izvela akciju te je tom prilikom uhaprila državljanin Srbije dok je pakvao drogu, a cijela operacija završena je akcijom u skladištu u bečkom Ottakringeru, gdje je pronađeno 1.300 stabljika kanabisa, a uhapšen je 31-godišnji Hrvat.

 

(100posto.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!