video/ nakon što je predao meč đokoviću

Džumhur: Danas je pokazao zašto je najbolji, a ja nažalost nisam mogao...

Sport01.11.18, 15:57h

Džumhur: Danas je pokazao zašto je najbolji, a ja nažalost nisam mogao...
Džumhur i Đoković su odmjerili snage u meču 3. kola ATP masters turnira u Parizu, a bh. teniser je nakon izgubljenog prvog seta rezultatom 6:1, zbog bolova u leđima predao meč u drugom setu pri vodstvu Đokovića od 2:1 u gemovima

 

Drago mi je što sam prvi put dobio priliku da igram protiv Đokovića, ali nažalost nije završilo kako sam priželjkivao - izjavio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur nakon današnjeg meča protiv Srbijanca Novaka Đokovića.  

 

Džumhur i Đoković su odmjerili snage u meču 3. kola ATP masters turnira u Parizu, a bh. teniser je nakon izgubljenog prvog seta rezultatom 6:1, zbog bolova u leđima predao meč u drugom setu pri vodstvu Đokovića od 2:1 u gemovima.  

 

- Đoković će od naredne sedmice ponovo biti svjetski broj jedan, vratit će se tamo gdje mu je mjesto i čestitam mu na tome, pogotovo na velikom povratku jer mislim da je to njegova najveća pobjeda u karijeri. Danas je pokazao zašto je najbolji, a ja nažalost nisam mogao izdržati do kraja meča, bolovi su krenuli u trećem gemu u predjelu donjeg dijela leđa s kojim sam već imao problema ove godine - rekao je Džumhur nakon meča.  

 

Bh. teniser dodaje da nije bilo svrhe nastaviti meč u trenucima kada nije mogao pružiti maksimum, te da mu je žao zbog ovakvog kraja turnira i sezone.  

 

- Žao mi je što nisam mogao odigrati cijeli meč protiv Đokovića, ali nadam se da ću imati novih prilika u karijeri. Zahvalio bih svima koji su me podržavali kroz sezonu u kojoj sam imao dosta uspona i padova, ali to je sastavni dio tenisa - dodao je teniser.  

 

Džumhur će se u narednom periodu posvetiti liječenju povrede da bi što bolje ušao u narednu sezonu.  

 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!