U Njemačkoj pokušao silovati Srpkinju jer je rekla da je 'ustaša'

Anel Majetić iz Cazina osuđen u Hrvatskoj: Djevojci potrgao majicu, pa joj stavio ruku na svoje spolovilo...

Hronika01.11.18, 10:47h

Anel Majetić iz Cazina osuđen u Hrvatskoj: Djevojci potrgao majicu, pa joj stavio ruku na svoje spolovilo...
Četiri mjeseca zatvora za bludne radnje: poznanicu doveo u stan, gurnuo je na bračni krevet, skinuo se gol, a njoj potrgao majicu, pa joj stavio ruku na svoje spolovilo; 'Cijelu noć mi je davala nadu, mislio sam da želi seks'

 

Četiri mjeseca zatvora dobio je na splitskom Županijskom sudu 38-godišnji Anel Majetić iz mjesta Majetići, u općini Cazin u BiH, i to zbog bludnih radnji, piše Slobodna Dalmacija.

 

Majetić je osuđen jer je, po nepravomoćnoj presudi, 28. jula 2014. godine oko pet sati ujutro u stan u Stepinčevoj ulici u Splitu doveo 24-godišnju poznanicu te je protiv njene volje gurnuo na bračni krevet.

 

Skinuo se gol i pridržavajući je rukama nagnuo se nad nju dok se ona opirala i zapomagala. Potrgao joj je majicu i stavio njenu ruku na svoje spolovilo, no kad je shvatio da ona ne želi intimni odnos maknuo se.

 

Žrtva je zadobila lakše tjelesne ozljede - krvne podljeve lijevog donjeg dijela leđa i stražnje strane lijevog pazuha.

 

Županijsko državno odvjetništvo teretilo ga je za pokušaj silovanja, no sud je djelo prekvalificirao smatrajući da se nije radilo o tom kaznenom djelu.

 

Naime, ona je te večeri došla s prijateljicom i prijateljem u disco klub na Bačvicama, a prije toga je popila pet, šest piva u jednom lokalu. Njena prijateljica je nekoliko dana prije upoznala Majetića, pa kad su ga vidjeli za stolom u klubu pozvao ih je da sjednu. Pili su koktele, a on ju je dok su sjedili neprestano pipkao i mazio čemu se ona, po iskazima svjedoka, nije opirala. Oko dva sata prijatelji su krenuli kući, a ona im je rekla da ne ide, da će ostati s Anelom. Koji sat poslije krenuli su pješke prema njegovu stanu u Stepinčevoj, a kad su došli popili su još koju votku, zapalili i joint.

 

- Cijelu noć mi je davala nadu i normalno da sam je pozvao u stan. Nisam imao auto, pa smo hodali oko tri kilometra. Zvonio joj je mobitel nekoliko puta, a jednom se javila i rekla prijateljima da ne želi da je voze doma. Bio sam siguran da želi seks kao i ja. Nisam je bacio na krevet, ali sam joj stavio ruku na svoje spolovilo. Nije htjela seks, uvjeravao sam je, ali je bila uporna i onda sam odustao. Dao sam joj sto kuna za taksi - kazao je Majetić u svojoj odbrani.

 

Djevojka je oko šest sati stigla doma rasparane majice, a kad ju je brat vidio i pitao što je bilo, kazala je da je silovana. Tad je njen otac otišao na policiju i prijavio djelo.

 

Majetić je bio nedostupan organima gonjenja, pa je za njim u januaru ove godine raspisan i evropski uhidbeni nalog. Potom je Interpol Njemačke obavijestio sud da je u istražnom zatvoru u Njemačkoj i to od 15. maja 2017. godine zbog seksualnog napada i nanošenja teške tjelesne ozljede.

 

Tamo je, naime, pokušao silovati te je ozlijedio jednu konobaricu koja je po nacionalnosti Srpkinja i to, po iskazu suda, jer mu je rekla da je "ustaša", na što je on poludio jer da on nije Hrvat i udario ju je u lice slomivši joj čeljust.

 

Izručen je Hrvatskoj početkom septembra ove godine. Iako mu je ukinut istražni zatvor, još neće na slobodu jer ima "obveze" i pred drugim sudovima - traže ga Županijski sud u Zagrebu te Županijski i Općinski sud u Šibeniku. Dosad je već više puta osuđivan radi prijevara i teške krađe.

 

(slobodnadamlacija.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još