FOTO/ Komemoracija povodom smrti policajaca MUP-a KS

Salom se prolamali jecaji: Dali su živote za izgradnju boljeg društva... Davore i Adise, hvala vam!

Hronika29.10.18, 11:26h

Salom se prolamali jecaji: Dali su živote za izgradnju boljeg društva... Davore i Adise, hvala vam!
Komemoraciji je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ministar MUP KS Vedran Mulabdić, brojne radne kolege, građani, te druge ličnosti iz društvenog života BiH

 

U sali Općine Novi Grad održana je komemoracija povodom smrti policajaca MUP KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Posljednji ispraćaj policajaca koji su ubijeni dok su obavljali svoju dužnost bit će danas na groblju Sveti Josip i na mezarju u Buča Potoku. 

 

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica ubijenih policajaca, a tokom obraćanja njihovih kolega i pretpostavljenih prolamali su se jecaji. 

 

Nusret Selimović, načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo gdje su radili Šehović i Vujinović kazao je da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama koji su dali svoje živote za izgradnju boljeg društva.

 

adis-sehovic-davor-vujinovic

 

- Danas odajemo počast i opraštamo se od Davora i Adisa prisjećajaći se onoga što su do ovog zvjerskog čina uradili. U svojstvu njihovog rukovodioca dužnost mi je zahvaliti na njihovom doprinsu, nemjerljive su vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe. Bili su prije svega dobri ljudi, posvećeni porodicama i svojoj državi Bosni i Hercegovini. Neizreciva je bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji. Ostat će neprežaljeni i nezamjenjivi. Dali su živote za izgradnju boljeg društva. Pamtit ćemo ih, ja ću se sjećati svih lijepih trenutaka provedenih s vama. Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku vaših života koje ste utkali u naše živote - kazao je Selimović.

 

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović poručio je da je teško naći prave riječi da se iskaže tuga i bol koju osjeća.

 

- Imam potrebu da kažem da u ovakvim teškim trenucima, teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nendoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos. Veliki gubitak za grad Sarajevo i državu BiH. Oni su ličnim primjerom u svakoj situaciji pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Dali su svoje živote štiteći građane Sarajevu i njihovu imovinu. Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a KS će porodicama uvijek biti otvorena jer to je i njihova kuća - kazao je Halilović.

 

adis-sehovic-davor-vujinovic-komemoracija-1

 

Jedna od radnih kolegica Adisa i Davora kazala je da su bili ljudi za primjer, časni i pošteni i da nikada neće biti zaboravljeni. 

 

Komemoraciji je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ministar MUP KS Vedran Mulabdić, brojne radne kolege, građani, te druge ličnosti iz društvenog života BiH.  

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još