Posveta preminulom policajcu

Pismo građanke Sarajeva: Davor nas je čuvao cijelu noć, a ujutro je imao snage i za osmijeh i lijepu riječ...

Hronika26.10.18, 19:54h

Pismo građanke Sarajeva: Davor nas je čuvao cijelu noć, a ujutro je imao snage i za osmijeh i lijepu riječ...
Nakon što su objavljena imena nastradalih policajca u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje, građanka Sarajeva Z. A. je podijelila svoju priču o jednom od policajaca

 

Teško povrijeđeni policajac Davor Vujinović je, nakon višesatne borbe, u KCUS-u, nažalost, izgubio bitku za život. No, u vrijeme dok je on bio na operacionom stolu, Oslobođenju se javila čitateljica koja je ispričala svoje iskustvo sa Davorom, te poručila kako se moli za njegov oporavak.

 

Nakon što su objavljena imena nastradalih policajca u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje, građanka Sarajeva Z. A. je podijelila svoju priču o jednom od policajaca.

 

- Jutros nas je sve potresla vijest o stradanju policajaca na Alipašinom Polju. Na poslu čitamo portale i tražimo informaciju više. A onda na Facebooku vidim poznat lik. Lik dragog policajca kojeg sam upoznala prije manje od mjesec dana. U haustoru u kome živimo u jednom sarajevskom naselju oko ponoći desio se incident koji je jako uznemirio stanare. Neko je pokušao zapaliti stan. Bili smo kao na iglama i teško je bilo i pomisliti na spavanje. Policajci su brzo stigli i onda sam upoznala njega, policajca čiji sam lik jutros prepoznala na fotografiji. Rekao je: "Ne brinite se, lezite i spavajte. Mi ćemo biti tu cijelu noć."

 

Nisam baš povjerovala, san nije htio na oči, ali mi je bilo drago kada sam ga ujutro u pola sedam ugledala pred vratima haustora. Ispratio me je do auta.”Jeste li mogli zaspati? Sve je uredu, ne brinite”, kazao je.

 

Davor nas je čuvao cijelu noć, a ujutro je imao snage i za osmijeh i lijepu riječ. Danas se bori za život. Čuvam ga u svojim molitvama, napisala je Z.A.

 

 

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!