OBJAVILA I FOTOGRAFIJE SA HIDŽABOM, EVO KAKO SADA IZGLEDA

Slavna pjevačica odbacila sve i prešla na islam: 'Postala sam muslimanka, imat ću novo ime i zvat ću se Shuhada...'

Showbizz26.10.18, 13:43h

Slavna pjevačica odbacila sve i prešla na islam: 'Postala sam muslimanka, imat ću novo ime i zvat ću se Shuhada...'
- Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema Islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada - napisala je pjevačica

 


Sinead o'Connor promijenila je vjeru i prešla na Islam. Irkinja je na Twitteru napisala kako se sada zove Shuhada’ Davitt, a objavila je i fotografije na kojima je pokrivena hidžabom.


- Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema Islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada - napisala je pjevačica.

 

sinead-islam-1


Shuhada je podijelila i video kako uči ezan, što je muslimanski poziv na molitvu.  


- Ovo je moj prvi pokušaj učenja, neke riječi još uvijek izgovaram krivo, ali ovo je samo prvi od mnogo njih koji slijede - napisala je pokraj videa.  

 

sinead-islam-2


Podsjetimo, Irkinja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana, kada je u emisiji Saturday Night Live isparala sliku pape Ivana Pavla II.

 

(Večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još