GLAVNI GRAD U RALJAMA RAZBOJNIKA

Raste gnjev zbog mučkog napada na policajce u Sarajevu: Kazne nisu dovoljne, teror građana mora prestati!

Hronika26.10.18, 10:19h

Raste gnjev zbog mučkog napada na policajce u Sarajevu: Kazne nisu dovoljne, teror građana mora prestati!
Ovakve situacije je potrebno spriječiti u budućnosti, pooštravanjem dijelova Kaznenog zakona koji se tiču povratnika u činjenje teških krivičnih djela, jer je očigledno da sadašnje kazne nisu dovoljne da se spriječi teroriziranje građana Bosne i Hercegovine i njihove imovine, koje traje godinama, ističe SDP BiH

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje jutrošnji mučki napad na policajce u sarajevskom naselju Alipašino Polje, u kojem je jedan policajac preminuo. 


Radi se o brutalnom napadu na policijske organe, a ovaj napad predstavlja i napad na državu i njene institucije. Kako bi se što prije pronašli počinoci ovog gnusnog zločina, potrebno je aktivirati sve raspoložive policijske i sigurnosne snage u Bosni i Hercegovini i počinioce privesti pred lice pravde. 


Ovakve situacije je potrebno spriječiti u budućnosti, pooštravanjem dijelova Kaznenog zakona koji se tiču povratnika u činjenje teških krivičnih djela, jer je očigledno da sadašnje kazne nisu dovoljne da se spriječi teroriziranje građana Bosne i Hercegovine i njihove imovine, koje traje godinama.


SDP BiH će učiniti sve da se ovakvim djelima što prije stane ukraj, a očekujemo da se inicijativama za pooštoravanje kazni u teškim krivičnim djelima pridruže i ostale stranke. 


Pozivamo Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH da se uključi u rješavanje slučaja, te da se po procjeni svih nadležnih službi, razmotri mogućnost proglašenja vanrednog stanja na području Kantona Sarajevo do otkrivanja počinitelja. 


Smatramo da je trenutno sve resurse potrebno usmjeriti u rješavanje ovog mučkog napada, te osigurati punu sistemsku podršku porodicama nastradalih, ali i svim pripadnicima MUP-a KS i drugih policijskih službi, koji svakodnevno rizikuju svoje živote štiteći sigurnost i živote svih građana naše zemlje.


Porodici preminulog policajca upućujemo izraze dubokog saučešća, a Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dajemo punu podršku u rasvjetljavanju ovog nezamapćenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju SDP-a BiH. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još