prvostepena odluka

Britanci odlučili: Ivica Todorić će biti izručen Hrvatskoj

Hronika25.10.18, 16:31h

Britanci odlučili:  Ivica Todorić će biti izručen Hrvatskoj
Današnjom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostepena odluka postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje Hrvatskoj

 

Britanski sudac Duncan Ouseley u četvrtak je u Londonu odlučio da će osnivač Agrokora Ivica Todorić biti izručen Hrvatskoj.  

 

Na Visokom sudu u Londonu danas je održano ročište na kojem se trebala donijeti konačna odluka o tome ima li osnivač Agrokora Ivica Todorić pravo na žalbu na odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj. 

 

Današnjom odlukom suca Ousleyja koji je odbacio zahtjev obrane da se Todoriću omogući žalba, prvostepena odluka postala je pravomoćna i slijedi njegovo izručenje Hrvatskoj, prenosi Hina. 

 

Sutkinja Westminsterskog suda Emma Arbuthnot u prvostupanjskom postupku odobrila je 23. aprila izručenje osnivača Agrokora Hrvatskoj, ne prihvativši nijedan argument Todorićeve obrane da je on žrtva političkog progona.

 

 

(Fena/az)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!