OD 25. DO 27. OKTOBRA

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu počinje 'Pop-up! Festival'

DEPO Art25.10.18, 10:18h

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu počinje 'Pop-up! Festival'
Početak festivala na Akademiji likovnih umjetnosti obilježit će otvaranje izložbe radova renomiranih vizuelnih umjetnika iz regiona i EU koji će držati predavanje tokom festivala

 

 

EU info centar u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, organizuje Pop-up! Festival od 25 do 27. oktobra ove godine. Trodnevni festival je namijenjen studentima vizuelnih umjetnosti i dizajna, kao i mladim kreativcima u BiH i šire.


Festival će okupiti lokalne, regionalne i internacionalne umjetnike, dizajnere, ilustratore te kreativne pojedince, kao i studente ALU i drugih univerziteta u regiji. Festival je podijeljen u sljedeće aktivnosti: predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe.


Ovogodišnja tema festivala je kulturno naslijeđe, u cilju obilježavanja 2018. - Evropske godine kulturnog naslijeđa.


Početak festivala na Akademiji likovnih umjetnosti obilježit će otvaranje izložbe radova renomiranih vizuelnih umjetnika iz regiona i EU koji će držati predavanje tokom festivala.


Prisutnima će se obratiti ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, te Marina Finci, dekanesa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i Bojan Hadžihalilović, profesor Akademije likovnih umjetnosti.

 

pop-up-festival

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!