VIDEO/ NAKON SNIMKA BRUTALNE TUČE U GARAŽI

Predsjednik MZ Međugorje pretukao ženu pa pojasnio: Ona se pet dana parkira na ulazu u pansion, a ja joj kažem...

Hronika24.10.18, 15:56h

Predsjednik MZ Međugorje pretukao ženu pa pojasnio: Ona se pet dana parkira na ulazu u pansion, a ja joj kažem...
Snimak sa nadzorne kamere u garaži prikazuje prvo verbalni, apotom i fizički sukob Vasilja sa ženskom osobom, za koji je, kako Vasilj navodi u svom statusu na Facebok stranici MZ Međugorje, kriv parking

 

Nakon videa koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji ga prikazuje u sukobu sa ženskom osobom koju nemilosrdno udara, predsjednik Mjesne zajednice Međugorje Dragan Vasilj podnio je ostavku.  


Naime, snimak sa nadzorne kamere u garaži prikazuje prvo verbalni, a potom i fizički sukob Vasilja sa ženskom osobom, za koji je, kako Vasilj navodi u svom statusu na Facebok stranici MZ Međugorje, kriv parking?!

 


On je, obrazlažući šta se desilo u garaži, između ostalog naveo:


"Jučer se na društvenim mrežama pojavio video mog sukoba sa jednom ženskom osobom, popraćen brojnim netočnim interpretacijama istog. Ne da bih sebe pravdao, jer nema opravdanja bez obzira na sve što je prethodilo tom događaju, već istine radi, reći ću sljedeće:


Ta osoba pet dana se parkira uz pansion na ulazu u MOJ put na način da se osobna vozila provlače kroz iglene uši, da mini bus sa gostima mog pansiona ne može ni ući ni izaći, da dostavna vozila isto tako ne mogu ulaziti u ulicu u kojoj su četiri pansiona i jedan restoran, da vozilo hitne pomoći koje je došlo po jednog hodočasnika ne može ući da ga odveze u Dom zdravlja. Upozoravao sam njenog prijatelja Marija Soldu, inače višegodišnjeg pacijenta zajednice Ćenakolo, koji me onda vrijeđa i prijeti mi. Govorio sam i kuvarici u pansionu i radnici u suvenirnici da je upozore. Svaki put ona je, ako je bila u pansionu "Klemo", silazila i uklanjala auto, ali ga opet vraćala i na isti način parkirala, što ista video kamera može potvrditi, naravno ako to nije izbrisano. Ali šta kad nje nema u pansionu?


Moram reći da sam ja dolazio u situacije kako zbog nje tako i nekih drugih, u subotu naprimjer, da sam morao uzimati taxi da bih mogao obaviti neki posao (svjedok takista Lazo Dodig) da nisam mogao ni u svatove u subotu otići jer mi je do 11 navečer auto bio blokiran", pojasnio je Vasilj.


Na kraju svog isvcpnog posta zaključuje:


"Bez obzira na sve okolnosti ovog događaja, smatram da sam teško pogriješio reagirajući neprimjereno te da sam funkciju predsjednika MZ Međugorje ovakvom gestom ukaljao pa zato ovime podnosim ostavku na mjesto predsjednika MZ Međugorje, o čemu sam jutros obavijestio moje vrsne suradnike, zamjenika Ivaća Kozinu te gosp. Marina Radišića, načelnika općine Čitluk.


Nadam se da će mi mještani uzeti za dobro sav uloženi trud u dva mandata koja sam obavljao kao predsjednik".


Kompletan post sada već bivšeg predsjednika Mjesne zajednice Međugorje Dragana Vasilja pročitajte u nastavku...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još