Zbog migrantske krize

Iako je okupljanje otkazano, na proteste u Bihaću izašlo 50-ak građana: 'Žao nam je migranata, ali...'

Hronika24.10.18, 09:44h

Iako je okupljanje otkazano, na proteste u Bihaću izašlo 50-ak građana: 'Žao nam je migranata, ali...'
Samo se borimo za sigurnost naše djece, ali ujedno želimo da se migrantima osiguraju normalni uvjeti za život - kazali su okupljeni

 

Iako su prethodno najavljeni protesti u Bihaću otkazani, jer organizatori nisu osigurali odobrenje za održavanje skupa na javnom mjestu, ipak se pedesetak građana samoinicijativno okupilo na Gradskom trgu.  

 

- Ponavljamo, nismo protiv migranata, jučer i danas smo ponovo pokazali da nam je tih ljudi žao i pružili smo im podršku. Samo se borimo za sigurnost naše djece, ali ujedno želimo da se migrantima osiguraju normalni uvjeti za život - kazali su.

 

Podsjećamo, danas je i komesar policije USK Mujo Koričić kazao da će policija zabraniti ulazak migranata na ovo područje, jer bi "povećanje broja migranata, posebno u Bihaću, znatno utjecalo na sigurnosnu situaciju", zaključak je ovo nakon sastanka s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

 

Okupljeni građani istakli su da je prvi cilj vidjeti da li će se zaista ispuniti obećanja koja se tiču zabrane ulazaka migranata u USK, ali i da će i dalje tražiti njihovo izmještanje van grada.

 

- Želimo istrajati u ovome što smo počeli i nećemo odustati - kazali su Bišćani, uz napomenu da će se organizirati kako bi zajednički platili novčane kazne, koje su dobili organizatori protesta.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!