MUP USk zabranio

Otkazani protesti u Bihaću: Kazne za organizatore i do 5.000 KM

Hronika23.10.18, 18:15h

Otkazani protesti u Bihaću: Kazne za organizatore i do 5.000 KM
S druge strane, kazne su izrečene za prve proteste u Bihaću

 

Otkazani su mirni protesti koji su bili najavljeni za večeras u Bihaću. Kako saznajemo, održavanje protesta zbog eskalacije migrantske krize je zabranjeno od MUP-a USK, a neformalni organizator protesta Sej Ramić dobio je kaznu od 3.600 KM, dok je Adnan Mekić iz Biciklističkog kluba „Daj krug“ zaradio kaznu veću od 5.000 maraka - piše Avaz

 

Večerašnje okupljanje je zabranjeno jer organizatori za njega nisu prethodno pribavili odobrenje za održavanje na javnom mjestu, što je slučaj u dva od tri održana mirna protesta Bišćana. S druge strane, kazne su izrečene za prve proteste u Bihaću, za koje je organizator i dobio odobrenje, međutim, za vrijeme okupljanja ga je prekršio i skup preselio na druge lokacije u Bihaću, za što zapravo nisu imali dozvolu.  

 

Kako nisu imali potrebna odobrenja MUP-a USK za okupljanjem na javnim mjestima, što su i bili u obavezi pribaviti, organizatori su današnje mirne protesti otkazali, odnosno izdato im je rješenje o zabrani okupljanja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!