BOLJA STRANA BOSNE I HERCEGOVINE

Ostavila Ameriku i vratila se u Travnik: Poduzetnica, nakon 20 godina iskustva, pokrenula uspješan biznis u rodnom gradu

Biznis Klub23.10.18, 11:00h

Ostavila Ameriku i vratila se u Travnik: Poduzetnica, nakon 20 godina iskustva, pokrenula uspješan biznis u rodnom gradu
Nova radna mjesta se otvaraju postepeno, te smatra da je izuzetno važno osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost realizovanih usluga, jer time Bosanci i Hercegovci kreiraju imidž odgovornih radnika koji mogu postići rezultate uz pristupačnu ponudu i ponuditi trajna rješenja

 

 

Biljana Lovrinović, poduzetnica sa višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brand i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inostranstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

 

Lovrinović je pokrenula IT firmu "Galop Digital" i već bilježi prve rezultate, saopćeno je iz projekta "Diaspora Invest".

 

- Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo 'Galop', kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu - dodaje Lovrinović.

 

Nova radna mjesta se otvaraju postepeno, te smatra da je izuzetno važno osigurati visoku kvalitetu i profesionalnost realizovanih usluga, jer time Bosanci i Hercegovci kreiraju imidž odgovornih radnika koji mogu postići rezultate uz pristupačnu ponudu i ponuditi trajna rješenja.

 

- Svaka osoba u timu odlično govori i piše engleski jezik, razumije poslovnu kulturu, te smo već dobili brojne pozitivne ocjene. Također, lokalna zajednica nam je od velike pomoći. Svi su sretni što bosanskohercegovačka dijasporska zajednica želi uložiti svoj novac i resurse ovdje, te svi žele dati doprinos tom iskoraku - napominje Lovrinović.

 

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID Projekta "Diaspora Invest", gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

 

Lovrinović želi da kroz saradnju sa lokalnom zajednicom da svoj doprinos radu sa mladim, educira ih  i pozitivnim promjenama  ohrabri u zajedničkom oblikovanju pozitivne poslovne atmosfere u BiH.

 

- Ulažemo u BiH, te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi - zaključuje Lovrinović.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!