Vlast u USK na izmaku snaga

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća: Migrantska kriza se rješava na Drini!

Front21.10.18, 18:55h

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća: Migrantska kriza se rješava na Drini!
Vlast u USK već mjesecima upozorava kako su na izmaku snaga i da migrante ne mogu držati pod kontrolom bez pomoći države

 

Stotine Bišćana sinoć i danas mirnim protestima ukazuju na problem ilegalnih migranata koji dolaze u Unsko-sanski kanton, bez potpune kontrole državnih vlasti.

 

Vlast u USK već mjesecima upozorava kako su na izmaku snaga i da migrante ne mogu držati pod kontrolom bez pomoći države. Ranije su saopćili kako je samo u septembru u USK stiglo 2.764 ilegalnih migranata, a od početka krize stiglo ih je 10.113.

 

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić rekao je kako lokalne vlasti uz pomoć međunarodnih organizacija čine sve kako bi osigurali humane uslove za život migrantima na područku USK-a, ali da to ide dosta teško.

 

„Migrantsku krizu u BiH treba rješavati Državno ministarstvo sigurnosti, Granična policija i druge institucije BiH. Problem sa kojima se susrećemo mi u Krajini je samo posljedica tih propusta na nivou države“, rekao je Fazlić.

 

"Migrantska kriza se rješava na Drini, a ne u Bihaću", dodao je.

 

Bišćani poručuju da je sigurnost u gradu ugrožena i za migrante i za stanovnike, te da traže hitnu reakciju državnih organa. Situacija sa migrantima se usložnjava kako pada temperatura, prenosi NAP.

 

Sinoć su građani nakratko blokirali i autobusku stanicu i magistralu cesta prema Sarajevu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!