Hoće li novi član Predsjedništva BiH radije biti u prašnjavom vozilu

U Istočnom Sarajevu nema ko da pere automobil Milorada Dodika: Šok! Htjeli su ga 'na prevaru' prati u Sarajevu!

Front21.10.18, 13:17h

U Istočnom Sarajevu nema ko da pere automobil Milorada Dodika: Šok! Htjeli su ga 'na prevaru' prati u Sarajevu!
„Guma M“ je rekla da namjerava da automobile Predsjedništva BiH pere u svom prodajno-servisnom centru u Sarajevu. Komisija je to odbila jer Sarajevo nije isto što i Istočno Sarajevo, piše Srpskainfo.com

 

Prije će Milorad Dodik i zvanično postati srpski član Predsjedništva BiH nego što će ta institucija naći odgovarajuću autopraonicu za ručno pranje službenih automobila u Istočnom Sarajevu.

 

Naime, kako piše Srpskainfo.com, Sekretarijat Predsjedništva BiH je 15. oktobra drugi put poništio postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za ručno pranje motornih vozila u Istočnom Sarajevu za potrebe Predsjedništva.

 

Kako je navedeno u odluci koju je potpisao novi sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić, na tender se javila samo jedna firma – „Guma M“ d.o.o Mostar, a procijenjena vrijednost usluge bila je 3.900 KM bez uključenog PDV.

 

Međutim, kada je Komisija za javne nabavke otvorila ponudu vidjela je da mostarska firma nema svoju poslovnicu u Istočnom Sarajevu, niti je navela da će biti podugovaranja, odnosno da će za te potrebe angažovati drugo preduzeće u pomenutom gradu.

 

Od ponuđača je zatraženo pojašnjenje ali je uslijedio novi šok, piše ovaj portal. Naime, „Guma M“ je rekla da namjerava da automobile Predsjedništva BiH pere u svom prodajno-servisnom centru u Sarajevu. Komisija je to odbila jer Sarajevo nije isto što i Istočno Sarajevo, piše Srpskainfo.com.

 

Istu sudbinu doživio je i prvi tender iz jula, koji je propao jer se nijedna firma na njega nije prijavila u ostavljenom roku.

 

Podsjećamo, novi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će većinu poslova obavljati u poslovnoj zgradi institucija Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Budući da još dugo vremena neće biti izabrana odgovarajuća autopraonica u tom gradu, Dodik bi mogao da se vozi u prašnjavom automobilu Predsjedništva BiH.

 

Druga opcija je da se limuzina pere u nekoj drugoj praonici koja ima ugovor s Predsjedništvom ili da Dodik i njegov vozač glancanje plate iz svog džepa, na bilo kojoj autopraonici.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još