Bune se zbog velikog broja migranata u gradu

Kiša natjerala Bišćane da se raziđu, za sutra najavili nove proteste

Hronika21.10.18, 12:15h

Kiša natjerala Bišćane da se raziđu, za sutra najavili nove proteste
Građani Bihaća se bune zbog sve većeg broja migranata u ovom gradu pa su sinoć blokirali magistralni put Sarajevo - Bihać i autobusku stanicu

 

Građani koji su se okupili sinoć u Bihaću na protestima na kojima su htjeli ukazati na problem sve većeg priliva migranata u svom gradu ponovo su jutros u 10 sati bili ispred trgovačkog centra "Neli".

 

Međutim, kiša ih je brzo natjerala da se raziđu s današnjih protesta na Borićima, javlja Avaz. Kako su najavili, proteste će nastaviti sutra u 18 sati.

 

Podsjećamo, građani Bihaća se bune zbog sve većeg broja migranata u ovom gradu pa su sinoć blokirali magistralni put Sarajevo - Bihać i autobusku stanicu.

 

Kako javlja reporterka Avaza s lica mjesta, građani su ovo uradili da bi spriječili dolazak migranata u grad. Također, pripadnici MUP-a USK preusmjeravali su saobraćaj, jer je veliki broj građana stajao na cesti u blizini autobuske stanice.

 

Sinoć su nakon završenih protesta iz MUP-a USK najavili da će raditi na smirivanju situacije.

 

Iz Federalne uprave policije (FUP) su najavili da će njihove jedinice biti u pripravnosti u slučaju eskalacije situacije.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!