Okupljanje značajnih autora

U Mostaru započelo četvrto izdanje festivala književnosti 'Poligon'

Kultura18.10.18, 20:48h

U Mostaru započelo četvrto izdanje festivala književnosti 'Poligon'
Ovogodišnji festival održava se na temu "Granice", a kao i proteklih, i ove godine posjetitelje Poligona očekuju književna čitanja, razgovori i druženja s autorima. Gosti Poligona su, osim spomenutih, Almin Kaplan, Ahmed Burić, Anita Pajević, Ivan Herceg, Andrija Škare i Goran Matović

 

Četvrto izdanje regionalnog festivala književnosti "Poligon" započelo je u četvrtak navečer u Mostaru, a okupit će značajna imena iz BiH, Hrvatske, Srbije i Austrije. 

 

Festival je započeo razgovorima sa Sinišom Tucićem, Petrom Matovićem i Richardom Schuberthom, a prikazan je i kratki film Narcisa Alispahića "Pobacani pasvordi" te kolaž Gorana Matovića "Valja nama preko rijeke". 

 

Ovogodišnji festival održava se na temu "Granice", a kao i proteklih, i ove godine posjetitelje Poligona očekuju književna čitanja, razgovori i druženja s autorima. Gosti Poligona su, osim spomenutih, Almin Kaplan, Ahmed Burić, Anita Pajević, Ivan Herceg, Andrija Škare i Goran Matović. 

 

Četvrto izdanje festivala "Poligon" završit će u nedjelju, 21. listopada, u Gradskom parku u Mostaru u 11 sati, i to programom čitanje & vinil piknik svih sudionika festivala. 

 

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!