Medijski transferi

Poznata novinarka napustila FTV: Duška Jurišić postala pomoćnica generalnog direktora ove TV kuće!

Mediji18.10.18, 10:44h

Poznata novinarka napustila FTV: Duška Jurišić postala pomoćnica generalnog direktora ove TV kuće!
Duška Jurišić do sada je obavljala dužnosti urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina Dani, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata

 

Od ovog mjeseca (oktobar/listopad 2018) Duška Jurišić obavlja dužnost pomoćnika generalnog direktora Radio-televizije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove TV kuće.

 

Povratak Duške Jurišić za Bosanskohercegovačku televiziju značajno je stručno i rukovodno pojačanje. Kolegica Jurišić će se u budućnosti primarno baviti programskim razvojem Televizije Bosne i Hercegovine, edukacijom i jačanjem novinarskih i programskih potencijala.

 

Duška Jurišić do sada je obavljala dužnosti urednice TV programa i Informativnog programa Federalne televizije, odgovorne urednice magazina Dani, producirala je i uređivala niz autorskih televizijskih projekata, a najpoznatija je po autorskom talk-show programu Pošteno (govoreći), koji je nastao 2003. u produkcije Bosanskohercegovačke televizije, a od 2007. je emitovan na Federalnoj televiziji. Najveći dio njene novinarske karijere vezan je za RTV Bosne i Hercegovine (nekadašnje RTV Sarajevo), gdje je radila kao reporterka sarajevskog radija 202, nakon toga Radija Bosne i Hercegovine, te kao voditeljica i urednica centralne informativne emisije Dnevnik Televizije Bosne i Hercegovine.

 

Duška Jurišić je magistra žurnalističkih nauka Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i diplomirana pravnica, saopćeno je s BHRT-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još