VIDEO/ Semir Efendić, SDA-ovac koji je u KS dobio najviše glasova

Formiranje vlasti bez SDA je izrugivanje demokratiji, ne vjerujem da SDP neće s nama

Front15.10.18, 08:57h

Formiranje vlasti bez SDA je izrugivanje demokratiji, ne vjerujem da SDP neće s nama
Zašto opozicija nije koalirala prije izbora, a ne nakon ako to može da uspije. Niko nije čestitao pobjedu Šefiku Džaferoviću, kaže Efendić

 

U prvom ovosezonskom izdanju Bosanskog vjestnika gost u studiju Amre Halilović bio je Semir Efendić. Efendić je sa osvojenih 30.090 glasova osigurao mjesto zastupnika u Skupštini KS, ali nije isključivo ni da će postati premijer KS.

 

U prvom intervjuu nakon izbora, Efendić se zahvalio ljudima koji su mu dali povjerenje i glasali za njega. A na pitanje da li je moguć scenarij premijerske stolice, rekao je:

 

- To ćemo vidjeti u vremenu koje je pred nama. Treba sačekati zvanične rezultate. Vidjet ćemo šta će biti. Vidim da puno ljudi to priželjkuje, ali onda bi u demokratiji vladali oni koji izgube izbore. Meni je žao što je toliko stranaka i teško je uspostaviti neku normalnu vlast. Kada je u pitanju formiranje vlasti logično i normalno bi bilo vrsta dogovora po vertikali -  istakao je Efendić tokom razgovora o eventualnim koalicijama SDA.

 

Efendić je prokomentarisao opoziciju za vrijeme njiihove vlasti:

 

“Ja znam kako oni izgledaju u poslu, građani su imali priliku da to vide.”

 

Na konstataciju da su predstavnici SDP-a, NiP, NB-a i NBL, u emisiji Face to Face najavili formiranje vlasti bez SDA Efendić je rekao da bi vlast bez SDA značila izrugivanje demokratiji.

 

“Zašto nisu koalirali prije a ne nakon izbora. I da koaliraju, raspali bi se za manje od godinu dana.”

 

Na pitanje hoće li biti koalicioni partneri sa liderima opozicija koji su istakli da koaliciju sa SDA ne žele, jasno je kazao:

 

“Ne bih ja isključio takvu mogućnost. Vi imate tu ljude koji nisu legitimni. Konkretno kada je u pitanju SDP, taj Damir Mašić, ne znam koja je njegova uloga, ne vjerujem da ima organizacija stranke koja je donijela takve odluke. Ne vjerujem ja da oni neće s nama. SDA je dovoljno ozbiljna stranka da ne vodi razgovore putem medija. Trojica gostiju u studiju Facea dan prije su bili članovi SDA do juče i sada im je problem koalicija sa SDA. ”

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još