Počinje formiranje vlasti

Dogovorena prva postizborna koalicija: Četiri stranke formirale zajednički blok, jedini uslov - da u vlasti ne bude SDA

Front10.10.18, 14:47h

Dogovorena prva postizborna koalicija: Četiri stranke formirale zajednički blok, jedini uslov - da u vlasti ne bude SDA
Mi ćemo zajedno djelovati kao blok na svim nivoima i u tom smislu ćemo u ovoj zemlji stvarno ponuditi alternativu. Mi smo i prije govorili o formiranju jednog širokog političkog centra. Mi smo na tim principima se i dogovorili da nastupamo kao blok - izjavio se Šepić

 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je za N1 da je ova stranka dogovorila formiranje zajedničkog bloka za formiranje vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

 

Šepić je rekao da će u tom bloku biti okupljeno oko 140.000 glasova te da će u četiri kantona moći učestvovati u formiranju vlasti. Uvjet je samo jedan  - da u vlasti ne bude SDA.

 

- Mi smo danas s tri partnerske stranke napravili dogovor o formiranju zajedničkog bloka za dalje razgovora i formiranje vlasti na svim nivoima. To su A-SDA, Narod i pravda i Pokret demokratske akcije. U tom bloku je otprilike 140.000 glasova, u četiri kantona mi možemo se drugim partnerima koji ne podrazumijevaju Stranku demokratske akcije, možemo formirati vlast - kazao je Šepić.

 

- Mi ćemo zajedno djelovati kao blok na svim nivoima i u tom smislu ćemo u ovoj zemlji stvarno ponuditi alternativu. Mi smo i prije govorili o formiranju jednog širokog političkog centra. Mi smo na tim principima se i dogovorili da nastupamo kao blok - dodao je on.

 

Govoreći o izborima generalno, Šepić je rekao da je prevladao strah.

 

- Evidentno je da je ponovo prevladao taj strah. Najveći dio posla su odradili birački odbori odnosno struktura biračkog procesa koji kontroliraju velike stranke - poručio je on.

 

Podsjećamo, lider SDP-a Nermin Nikšić jučer je najavio da će ova stranka u Kantonu Sarajevo koalirati sa strankom Narod i pravda i Našom strankom.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!