Poznate ličnosti na listama

Kako su na izborima u Sarajevu prošli glumci, slikari, bokseri: Najviše glasova Hadžihafizbegoviću, a Stojnić dobio samo...

Front08.10.18, 15:08h

Kako su na izborima u Sarajevu prošli glumci, slikari, bokseri: Najviše glasova Hadžihafizbegoviću, a Stojnić dobio samo...
Elmedin Konaković, bivši premijer Kantona Sarajevo, a danas predsjednik Naroda i pravde, dobio je 7.389 glasov dok je Sulejmanu Haljevcu, umjetniku i članu SBB-a, pripalo 639 glasova

 

Brojne poznate i u raznim oblastima afirmirane ličnosti, učestvovale su i ove godine na izborima u Bosni i Hercegovini. Rezultati su bili zanimljivi naročito u trci za Skupštinu Kantona Sarajevo gdje se na listama našao velik broj veoma poznatih imena.

 

Tako je glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kao kandidat Stranke demokratske akcije za Skupštinu Kantona Sarajevo dobio 5.721 glas. Kandidat iste stranke i kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić osvojio je 2.957 glasova dok je Haris Zahiragić, bivši predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, prema preliminarnim podacima, dobio 2.220 glasova.

 

Elmedin Konaković, bivši premijer Kantona Sarajevo, a danas predsjednik Naroda i pravde, dobio je 7.389 glasov dok je Sulejmanu Haljevcu, umjetniku i članu SBB-a, pripalo 639 glasova. Bivši K1 borac Dževad Poturak (SBB) osvojio je 946 dok je MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić kao kandidat Unije socijaldemokrata, osvojio 31 glas.

 

Tekstopisac Fahrudin Pecikoza (Nezavisna bosanskohercegovačka lista) dobio je 274 glasa, bivši košarkaš Admir Bukva (Naša stranka) - 328 glasova.

 

Umjetnik Damir Nikšić (SDP) osvojio je 1.598 glasova dok je književnik i scenarista Abdulah Sidran kao kandidat Građanskog saveza, osvojio 164. glasa.

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!