GRADSKE SREDINE DONOSE ODLUKU

Gubi li Dodik trku za Predsjedništvo, u PDP-u sigurni u pobjedu: Mladen Ivanić vodi sa 51 posto glasova!

Front07.10.18, 21:10h

Gubi li Dodik trku za Predsjedništvo, u PDP-u sigurni u pobjedu: Mladen Ivanić vodi sa 51 posto glasova!
Milorad Dodik prednjači u seoskim biračkim mjestima, no kako gradske sredine ipak donose veći broj glasača, u PDP-u su uvjereni u pobjedu svog kandidata i mandat od nove četiri godine u Predsjedništvu BiH

   


Suprotno informacijama iz SNSD-a gdje tvrde da njihov kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik vodi nakon obrađenih stranačkih rezultata, iz PDP-a tvrde suprotno i navode da njihov kandidat Mladen Ivanić vodi za pet posto ispred Dodika.


Kako navode, Ivanić ubjedljivo vodi u Banjaluci nakon prebrojanih 75.000 glasova u Banjaluci, tačnije Ivanić vodi sa 51 posto u gradskim sredinama.


Doduše, Milorad Dodik prednjači u seoskim biračkim mjestima, no kako gradske sredine ipak donose veći broj glasača, u PDP-u su uvjereni u pobjedu svog kandidata i mandat od nove četiri godine u Predsjedništvu BiH. 


Iz SNSD-a pak tvrde: "Imamo podatke sa 39% obrađenih mjesta za Predsjedništvo BiH i Milorad Dodik ima 57% glasova. Dodik ima preko 120.000 glasova, a Ivanić oko 90.000. Očekujemo da će se trend nastaviti i da ćemo proglasiti pobjedu"!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!