VIDEO/ zakrčen Trg Krajine

Članovi grupe Pravda za Davida blokirali ulice, majka Davida Dragičevića poručila: Ostajemo ovdje, Milorade!

Hronika05.10.18, 18:37h

Članovi grupe Pravda za Davida blokirali ulice, majka Davida Dragičevića poručila: Ostajemo ovdje, Milorade!
Ostajemo ovdje Milorade, poručila je danas na banjalučkom Trgu Krajine Suzana Radanović, majka tragično stradalog mladića Davida Dragičevića

 

Kružni tok u centru Banjaluke blokiran je nakon što su članovi grupe "Pravda za Davida" izašli na ulicu.

 

- Nema države više. Sve blokirajte, čitavu državu. Neka dođu Lukač i Dodik, neka dođu svi, da vidimo ko će ići na naše ljude - kazao je Davor Dragičević, prenosi N1.

 

Članovi grupe skandiraju "Ubice, ubice", "Pravda za Davida", "Ko je ubio Davida"...

 

- Mir i dostojanstvo. Čitavu državu blokirati, ako ima neko malu bebu, pustite ih, ako je neko bolestan, može proći. Reci u Srbiji kako ubijaju djecu - kazao je Dragičević jednom vozaču automobila sa beogradskim tablicama.

 

 

- Dok sve i jedan pripadnik grupe 'Pravda za Davida' ne bude oslobođen i ne dođe na Davidov trg bit će blokirana država. Svi kad dođu, počet će miting - poručio je Davor.

 

- Trenutno je kolona do Gradiške, do graničnog prelaza. Dosta diktature, dosta zločina, Banjaluka će večeras progledati. Ovo nebo je naše nebo. Dole režim i dole zločinci - kazao je Adam Šukalo, poslanik u NSRS.

 

Ostajemo ovdje Milorade, poručila je danas na banjalučkom Trgu Krajine Suzana Radanović, majka tragično stradalog mladića Davida Dragičevića.

 

- Ostajemo ovdje Milorade. Bolje vam je da puštate ljude, jer čekamo do nedjelje, imamo vremena, mi smo neradnici - poručila je okupljenim građanima komentarišući navode da je zbog rigoroznih kontrola, velik broj ljudi spriječen da dođe u centar ovog bh. grada.

 

Nekoliko hiljada građana nalazi se na Trgu. Atmosfera je u potpunosti pod kontrolom, a na terenu je mnogo pripadnika MUP-a RS-a.

 

 

Policija Republike Srpske zaustavila je danas autobuse koji su prevozili građane iz Novog Grada ka Banjaluci, na skup "Pravda za Davida". Poslije prepirke s policijom, građani su odlučili da u Banjaluku putuju vozom ili ličnim automobilima, a neki čak i pješke.

 

Slična situacija desila se i sa građanima iz Prijedora koji su krenuli na skup "Pravda za Davida".

 

Na banjalučkom Trgu Krajine večeras u 18.00 počeo je skup "Pravda za Davida", na kojem će, kako je najavljeno, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića saopštiti imena ubica i nalogodavaca ubistva njegovog sina i svih onih koji zataškavaju zločin.

 

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još