FOTO/ Slučaj 'Dženan Memić'

Muriz Memić predao krivičnu prijavu protiv 46 osoba: Na spisku Dalida Burzić, Alisa Mutap, policijski komesari...

Hronika05.10.18, 16:58h

Muriz Memić predao krivičnu prijavu protiv 46 osoba: Na spisku Dalida Burzić, Alisa Mutap, policijski komesari...
U krivičnoj prijavi koja je na 29 strana predlaže se da se saslušaju svjedoci oštećeni Muriz Memić, sva lica koja se navode u krivičnoj prijavi, sve članove Ad hoc tijela u slučaju Memić, sve članove Nezavisnog odbora u tom periodu i zaštićene svjedoke čiji je identitet poznat Murizu Memiću

 

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića sa svojim advokatom Ifetom Feragetom danas je predao krivičnu prijavu Gordani Tadić, v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH protiv 46 osoba među kojima je na prvom mjestu glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić.

 

U krivičnoj prijavi su i drugi tužioci Tužilaštva KS koji su radili na ovom predmetu njih osam, od kojih su dvoje napustili tu instituciju, protiv glavnog federalnog tužioca Zdravka Kneževića, Tihomira Jurke, zamjenika glavnog tužioca Federalnog tužilaštva, Vlade Miškovića i Hajrije Hadžiomerović Muftić, federalnih tužitelja.

 

Prijava je upućena i protiv vještaka Ševala Kovačevića, Jasminke Đelilović-Vranić, Azre Alajbegović koji su sačinili lažne nalaze od kojih neke ni Kantonalni sud u Sarajevu nije prihvatio.

 

Protiv svih policajaca (ukupno 22) koji su radili na slučaju Memić, protiv bivšeg komesara Vahida Ćosića, ali i sadašnjeg Mevludina Halilovića, protiv Alise Mutap, jedinog svjedoka od 8. februara 2016. godine čiji iskaz sud nije prihvatio kao vjerodostojan navodeći da "Mutap zna šta se dogodilo, ali neće da kaže", protiv njenog oca Zije Mutapa čije je svjedočenje sud odbio iako je bio na licu mjesta u noći 8. februara 2016. godine, te davao izjave za medije. 

 

U krivičnoj prijavi koja je na 29 strana predlaže se da se saslušaju svjedoci oštećeni Muriz Memić, sva lica koja se navode u krivičnoj prijavi, sve članove Ad hoc tijela u slučaju Memić, sve članove Nezavisnog odbora u tom periodu i zaštićene svjedoke čiji je identitet poznat Murizu Memiću.

 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još