Aleksandar Vučić pisao Miloradu Dodiku

Žao mi je što neću moći sudjelovati u veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice 'Srbija' u Istočnom Sarajevu

Front05.10.18, 10:52h

Žao mi je što neću moći sudjelovati u veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice 'Srbija' u Istočnom Sarajevu
U potpunosti razumijem to što ste od mene tražili da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsjedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za cjelinu interesa srpskog naroda, napisao je Vučić Dodiku

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon što je otkazao posjet Istočnom Sarajevu koji je bilo zakazan za danas, uputio je pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku

 

U pismu je naveo kako mu je iskreno žao što neće moći sudjelovati u, kako je kazao, važnoj i veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, kao ni u prilici da s njim razgovara o brojnim zajedničkim projektima i podršci Srbije Republici Srpskoj i njezinom narodu, prenose beogradski mediji.  

 

"U potpunosti razumijem to što ste od mene tražili da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsjedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za cjelinu interesa srpskog naroda. Napadi kojima je Srbija bila izložena tijekom izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost", napisao je Vučić, a prenijela je služba za informiranje predsjednika Srbije. 

 

Srbijanski predsjednik ocjenjuje kako je novost da su u tim napadima i optužbama sudjelovali i neki srpski političari i analitičari, računajući da će time dobiti širu podršku dijela međunarodne zajednice u ostvarenju osobnih interesa. 

 

"Svejedno, zahvalan sam vama na razumijevanju, a posebno sam zahvalan našem narodu u Srpskoj, koji voli Srbiju, i obećavam vam da će pomoć i razvojna podrška Srbije Srpskoj biti samo veća i snažnija", napisao je Vučić. 

 

On osvrnuo i na posjet hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini, uoči Općih izbora zakazanih za 7. oktobra.  

 

"Uostalom, poštovani predsjedniče, u Bosnu i Hercegovinu, u izbornu kampanju, stigao je i hrvatski premijer Plenković, ali gotovo niko, pogotovo ne iz Evropske unije, nije optužio Hrvatsku za direktno miješanje u unutarnje stvari BiH, kao što niko nije optuživao Sarajevo za miješanje u stvari drugih država čiji su lideri kretali u izborne kampanje upravo iz glavnog grada Bosne i Hercegovine", naveo je Vučić i dodao: "I vama i meni je sasvim jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi". 

 

Upravo zato, naglasio je, suradnja Srbije i Srpske, u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom, u budućnosti, mora da bude sveobuhvatna i snažnija.   

 

Prema pisanju medija, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je posjet Istočnom Sarajevu koji je bila zakazan za danas, na molbu i zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!