hoće li doći do policijske zabrane

Lukač: Najavljeni skup 'Pravda za Davida' 5. oktobra nije prijavljen policiji, nećemo dozvoliti da se narušava red i mir...

Front02.10.18, 14:24h

Lukač: Najavljeni skup 'Pravda za Davida' 5. oktobra nije prijavljen policiji, nećemo dozvoliti da se narušava red i mir...
Kaže da su tog dana u gradu najavljena dva politička skupa, SNSD-a i Saveza za pobjedu, ali da skup “Pravde za Davida” na Trgu Krajine nije

 

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas da za 5. oktobar najavljivani skup grupe “Pravda za Davida” nije prijavljen policiji, pa time nije ni zakonski odobren. 

 

Kaže da su tog dana u gradu najavljena dva politička skupa, SNSD-a i Saveza za pobjedu, ali da skup “Pravde za Davida” na Trgu Krajine nije. 

 

Još uvijek nije odlučeno da li će policija zabraniti ili ne to okupljanje, ali, kako dodaje Lukač, neće dozvoliti da dođe do narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja građana i njihove imovine. 

 

-Po informacijama koje do sada imamo, na tom skupu je moguće da se pojave razne navijačke grupe i osobe koje imaju problematičnu prošlost, spremne su da izazovu narušavanje javnog reda i mira. Mnoge od tih grupa treba da dođu iz Federacije BiH. Dobili su pozive i odazivaju se. Mi imamo informacije o tome, imenima i prezimenima onih koji bi trebalo da se pojave u Banjoj Luci i policija će preduzeti sve korake da se spriječi narušavanje javnog reda i mira - rekao je Lukač u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

 

Dodao je da nikome ne preporučuje da dolazi u taj grad da narušava javni red i mir, ruši ili pali, jer će biti sankcionisani svi koji u tome budu učestvovali. 

 

Kada je u pitanju izvještaj protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, istakao je da je na tužilaštvu da da svoj stav. 

 

U izvještaju MUP RS Karan se tereti zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, kao i za nesavjestan rad u službi u slučaju "Dragičević". 

 

-Tereti se da je uradio toksikološki nalaz na aparatu koji nije sertifikovan – ustvrdio je entitetski ministar policije ističući da je on sve izjave u vezi sa slučajem "Dragičević" davao na osnovu dokumenta Zavoda za sudsku medicinu i drugih nadležnih institucija.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još