stigli tmurni dani i niske temperature

Doznajte kakvo vas vrijeme čeka narednih dana: Još malo 'šareno', a evo kada će kiša....

Hronika02.10.18, 09:02h

Doznajte kakvo vas vrijeme čeka narednih dana: Još malo 'šareno', a evo kada će kiša....
Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni

 

U Bosni sutra će dio prijepodneva, po kotlinama, biti sa dosta magle i niske naoblake.  

 

Od sredine dana bit će pretežno sunčano, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni.  

 

U Hercegovini se u četvrtak, 4. oktobra, prognozira više oblačnosti. U Bosni će preovladavati pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.  

 

U BiH se u petak, 5. oktobra, prognozira povećanje oblačnosti s juga u jutarnjim satima. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Tokom dana oblačnije se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se prognozira kiša od večernjih sati.  

 

U većem dijelu Bosne  povećenje oblačnosti očekuje se u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 11 do 16 stepeni. Najviša dnevna većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

  

U Bosni i Hercegovini će u subotu, 6. oktobra, biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom u Hercegovini. U Bosni će biti slabije padavine. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje i do 17 stepeni. Najviša dnevna većinom između 14 i 19, na sjeveroistoku Bosne od 20 do 24 stepena,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!