bio na studentskom pohodu i nestao

Pripadnici FUCZ-a krenuli u potragu za nestalim Harisom Nalčom (35) iz Fojnice

Hronika01.10.18, 15:54h

Pripadnici FUCZ-a krenuli u potragu za nestalim Harisom Nalčom (35) iz Fojnice
Nalčo je s prijateljima bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen je jučer u 19.30 sati, saopćeno je iz FUCZ-a

 

Na traženje Kantonalne uprave Civilne zaštite Srednjobosanskog kantona (SBK) Travnik i Službe za civilnu zaštitu Općine Fojnica, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je rano jutros na Prokoško jezero i područje planine Vranice uputila obučene timove u potragu za nestalim mladićem Harisom Nalčom (35) iz Fojnice čiji je nestanak prijavljen jučer. 

 

FUCZ je u potragu uputio pse za pretragu terena sa vodičima te robotizovane letjelice (dronove) sa posadom i specijalizovana vozila. 

 

U potragu, kojom rukovodi FUCZ, uključeno je više od 100 osoba a osim pripadnika FUCZ u potrazi učestvuju i pripadnici CZ SBK-a, Službe za zaštitu i spašavanje s visina SBK-a, policija SBK-a, Stanica Fojnica, radnici Šumarije SBK-a, GSS Novi Grad Sarajevo, planinari, mještani i rodbina. 

 

Nalčo je s prijateljima bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen je jučer u 19.30 sati, saopćeno je iz FUCZ-a.

 

(FENA) M.L.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!