FOTO/ Nije više predsjednik uprave Tesle

Ko je djevojka zbog koje je kontroverzni milijarder izgubio milione i lagao cijeli svijet: Elon Musk je 'opsjednut marihuanom'...

Lifestyle01.10.18, 13:42h

Ko je djevojka zbog koje je kontroverzni milijarder izgubio milione i lagao cijeli svijet: Elon Musk je 'opsjednut marihuanom'...
Muska je broj 420 došao glave, a cijenu dionice je zaokružio na taj broj jer ima posebnu simboliku u kulturi kanabisa.

 

Elon Musk više nije predsjednik uprave Tesle. Musk se nagodio na sudu nakon što je optužen za prevaru zbog niza lažnih tvitova, a mora da plati i vrtoglavih 20 miliona dolara kazne.

 

Navodno je Musk htio da impresionira svoju djevojku Grimes, s kojom je posljednjih nedjelja u jako klimavim odnosima.

 

Musk je početkom avgusta na Twitteru napisao da razmišlja o povlačenju dionica Tesle s berze i kako investitori podupiru taj plan, da je finansiranje osigurano i da će dioničarima biti ponuđeno 420 dolara po dionici. Muska je broj 420 došao glave, a cijenu dionice je zaokružio na taj broj jer ima posebnu simboliku u kulturi kanabisa.

 

Drama sa spornim tvitom o cijeni dionice doživjela je svoj bizarni vrhunac nakon što se u cijelu stvar umiješala reperka Azealia Banks.

 

Muzičarka je trebalo da sarađuje sa Grimes, a odjednom je na internetu osvanula prepiska na kojoj Muskova djevojka njoj piše kako je Elon drogiran pisao o cijeni Tesline dionice te da je naveo broj 420 jer je opsjednut marihuanom.

 

grimes grimes-2

 

Elon Musk i ekscentrična muzičarka Grimes počeli su vezu početkom ove godine, a prvi su se put zajedno pojavili na Met Gali.

 

Novinarima su priznali da su vezu započeli nakon što se Musk javio Grimes jer ga je preduhitrila u jednoj "gikovskoj" šali o vještačkoj inteligenciji.

 

Grimes, pravog imena Claire Boucher je 30-godišnja muzička i konceptualna umjetnica. Na muzičkoj sceni se pojavila 2012. godine, ali su je svjetski mediji upoznali tek kada je postala djevojka Elona Muska.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!