Stanje na Kosovu trenutno mirno

Povukle se jedinice ROSU sa Gazivoda, sa njima i predsjednik Kosova, Thaci koji je izjavio da je došao samo da prošeta

Front29.09.18, 15:37h

Povukle se jedinice ROSU sa Gazivoda, sa njima i predsjednik Kosova, Thaci koji je izjavio da je došao samo da prošeta
kako pišu lokalni mediji, svi pripadnici Rosu povukli su sa sjevera i vratili u svoje baze kada je Thaci završio posjetu Gazivodama i Brnjaku

 

Predsjednik Kosova, Hashim Thaci, je izjavio kako je danas imao čast da prošeta po sjeveru Kosova, da čamcem obiđe jezero Gazivoda i istakao da je to dio teritorije Republike Kosovo. U obraćanju medijima na jezeru Gazivoda Thaci je rekao da je prilikom posjete imao posebne emocije obilazeći ovaj dio Kosova.

 

Kosovski predsjednik je rekao da rukovodstvo zemlje i on lično kao predsjednik rade za novo, evroatlantsko, multietničko Kosovo.

 

- Sreo sam se sa nekim lokalnim Srbima sa kojima sam u prijateljskom i srdačnom razgovoru popio kafu. Ja služim svim građanima Kosova - rekao je Thaci.

 

Zajedno sa Thacijem u posjeti Gazivodama i prelazu Brnjak su bili ministar finansija Bedri Hamza, direktor Kosovske obavještajne agencije Shpend Ahmeti i direktor Kosovske policije Rashit Calaj.

 

Agencija Beta saznaje da su se svi pripadnici Rosu povukli sa sjevera i vratili u svoje baze kada je Thaci završio posjetu Gazivodama i Brnjaku.

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!