SVIJET SE MIJENJA, MORAMO I MI

Šepić nudi zaokret: Umjesto populizma i 'dorat' strategije, BiH treba novi pristup i u unutrašnjoj i u vanjskoj politici!

Front29.09.18, 14:43h

Šepić nudi zaokret: Umjesto populizma i 'dorat' strategije, BiH treba novi pristup i u unutrašnjoj i u vanjskoj politici!
Na izborima koji dolaze, narodu BiH nudim tu viziju, nudim svoje iskustvo u vanjskoj i domaćoj politici, s ogromnom željom da zajedno oslobodimo BiH i izgradimo društvo i poštenu državu u kojoj će se rado živjeti i ostajati - naglašava Šepić

 

 


Umjesto populizma, udaranja šakom po prstima i praznom prostoru, podaničkom mentalitetu i ''dorat'' strategiji, Bosni i Hercegovini treba ozbiljan zaokret i novi pristup u vanjskoj politici, smatra Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. 


- U zadnje četiri godine svijet oko nas se dramatično izmijenio, a velike promjene očekuju nas i u naredne četiri godine. Zadnje četiri godine bošnjačko i bosanskohercegovačko vodstvo dočekalo je potpuno nespremno, ugrozivši sva naša strateška partnerstva, uključujući i ono s Turskom. U naredne četiri godine moramo ići s vodstvom koje razumije globalne, evropske, regionalne i bosanskohercegovačke promjene, te s vodstvom koje nudi jasnu viziju za izgradnju jake i vjerodostojne bošnjačke i bosanskohercegovačke pozicije, a sve kako bi postizali rezultate u interesu svih stanovnika BiH, naše privrede i naših vrijednosti i stila života. Na izborima koji dolaze, narodu BiH nudim tu viziju, nudim svoje iskustvo u vanjskoj i domaćoj politici, s ogromnom željom da zajedno oslobodimo BiH i izgradimo društvo i poštenu državu u kojoj će se rado živjeti i ostajati - naglašava Šepić. 


- Držim da je bez obzira na ogromne turbulencije u EU, naš put ka članstvu u EU još uvijek najbolja opcija za postizanje cilja uređenije i snažnije države BiH. Ali, da bi nam EU u tome pomogla s naše strane valja imati političare koji će znati, imati kredibilitet i kod njih insistirati da nam se snažnije pomognu u konkretnom poslu izgradnje države, a ne samo u priči i slikanju lidera, što je i EU uvijek lakše. EU je i naš najveći trgovinski i investicijski partner. Kakva god da bude EU za četiri godine, ostat će ekonomski činilac. Našu blizinu EU i potencijalnu budućnost kao članice moramo iskoristiti u vlastitu korist, a ne štetu, kako je to do sada rađeno. Naš cilj mora biti da nakon Makedonije budemo naredna država koja će postati članicom NATO-a. Svijet, Evropa i region se mjenjaju. Umjesto starih zabluda, nade da će sve ostati isto i zabluda, Bošnjacima, ali i cijeloj BiH, 7. oktobra nudim da glasaju za jasnu promjenu kursa i odbacivanje populizma, podaništva i folklora, a ja imam energiju, znanje i iskustvo da BiH okrenem putem da postane moderna evropska država - poručio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!