Procurili novi detalji

Obrat u slučaju maturanta po kojeg je majka morala doći u Prag: Pijani učenik ostao zaboravljen u diskoteci, niko nije primijetio da ga nema u autobusu?!

Hronika28.09.18, 21:00h

Obrat u slučaju maturanta po kojeg je majka morala doći u Prag: Pijani učenik ostao zaboravljen u diskoteci, niko nije primijetio da ga nema u autobusu?!
Nesumnjivo se radi o velikom stresu i nema dvojbe oko toga da su ekskurzije putovanja visokog rizika, kao što nema sumnje u to da je voditeljica postupila prema pravilniku, no tvrdnja izrečena pred kolegama na Nastavničkom vijeću da je tek u hotelu zamijećeno da nedostaju tri učenika otvara pitanja

 

Priča o učeniku Srednje strukovne škole iz Makarske, po kojega je zbog pijanstva u Prag poslana majka, nakon što su je prenijeli regionalni mediji, dobila je svoj nastavak.

 

Prošle sedmice održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je jedna od tačaka bio i izvještaj s ekskurzije.

 

Izvještaje su podnijele i Marinela Bušelić, koja je izvijestila o putovanju u Grčku, kazavši kako su zbog štrajka brodara djeca morala ostati dan dulje, te da im je smještaj osigurala agencija, i Mihaela Pear koja je vodila djecu u Prag i Krakov i koja se kao voditeljica ekskurzije i založila za to da se pijani maturant vrati doma, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Kod ovog izvještaja, međutim, dolazi do obrata koji baca novo svjetlo na događaj koji je zaintrigirao cijelu hrvatsku javnost.

 

Naime, razrednica učenika Nada Šimić koja je pokušala uvjeriti Pear da sačeka do jutra kako bi se učenik otrijeznio, javno je pred svim kolegama postavila pitanje je li tačno da je maturant ostavio mobitel kod profesorice i pratiteljice iz agencije, i to na njihov prijedlog.

 

Prema informacijama iz škole, maturantima je tokom partija u diskoteci predloženo da ostave mobitele kod nastavnice Pear i pratiteljice iz agencije Julije Živanović, što nisu učinili svi, no učenik koji je vraćen kući, jeste.

 

Pretjeravši s alkoholom, udaljio se iz diskoteke, a kako je bio bez mobitela, nije se mogao javiti.

 

Drugo pitanje koje je Pear uputila profesorica Šimić glasilo je: Je li tačno da ste došli iz diska i tek onda shvatili da vam fale tri učenika?

 

Naime, navodno su se udaljila tri učenika, među kojima i ovaj kažnjeni, no ostala su dvojica imala kod sebe mobitel pa je potraga za njima uspješno završila.

 

Učenik koji je na koncu poslan kući nađen je tek u jutarnjim satima, a navodno se uključila i policija.

 

Nesumnjivo se radi o velikom stresu i nema dvojbe oko toga da su ekskurzije putovanja visokog rizika, kao što nema sumnje u to da je voditeljica postupila prema pravilniku, no tvrdnja izrečena pred kolegama na Nastavničkom vijeću da je tek u hotelu zamijećeno da nedostaju tri učenika otvara pitanja.

 

Nada Šimić, razrednica učenika koji je vraćen doma, i čija je majka platila 900 kuna za svoju povratnu kartu i 455 kuna za sinovu iz Praga, a koja je inzistirala na pojašnjenju incidenta s ekskurzije, pita se je li moguće da se dogodio takav propust.

 

- Zbilja je teško povjerovati da su se zatvorila vrata autobusa i da je autobus krenuo, a da u njemu nisu bili svi učenici - komentirala je Šimić.

 

 

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!