proslijeđena Republičkom tužilaštvu

MUP RS podigao krivičnu prijavu protiv Karana zbog slučaja David Dragičević

Hronika27.09.18, 20:00h

MUP RS podigao krivičnu prijavu protiv Karana zbog slučaja David Dragičević
Ova prijava je proslijeđena Republičkom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na daljnje postupanje

 

Protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, MUP RS je podnio krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević". 

 

Ova prijava je proslijeđena Republičkom tužilaštvu, Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na daljnje postupanje. 

 

Karan je, kako su objavile banjalučke “Nezavisne novine”, pozivajući se na nezvanične izvore, prijavljen zbog toksikološkog nalaza u kojem je navedeno da u krvi ubijenog Davida Dragičevića ima toksina, dok je kasnije utvrđeno da to, zapravo, nije tačno. 

 

Podsjećaju da je vještak iz Zagreba potvrdio  prisustvo alkohola u krvi i urinu, kao i nalaz patologa Karana, ali nije potvrdio prisustvo droge. 

 

Karan je u izjavi za "Nezavisne" rekao da nije obaviješten da je protiv njega podnesena krivična prijava, tako da ne može davati komentar. 

 

Prije nekoliko dana Alenu Kukiću, inžinjeru elektrotehnike iz Banje Lake određen je pritvor zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića, a Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dva policajaca, zbog sumnje da su, nakon smrti, izgubili donji veš tog banjalučkog mladića, koji bi mogao da posluži kao dokaz u tom slučaju. 

 

Više od šest mjeseci, okupljanjima u centru grada, porodica Davida Dragičevića traži da se uhapse, kako su naveli, njegove ubice.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!