PRESEDAN U NAJVEĆOJ BOŠNJAČKOJ STRANCI

Da li to kandidatkinja SDA obećava procvat kockarnica u BiH: Za 12 mjeseci ćemo od Neuma napraviti Monte Carlo!

Front27.09.18, 14:43h

Da li to kandidatkinja SDA obećava procvat kockarnica u BiH: Za 12 mjeseci ćemo od Neuma napraviti Monte Carlo!
Đemila Gabriel većinu svojih poslovnih aktivnosti veže za Neum, a kazala je da bi u dogoledno vrijeme željela postati gradonačelnica jedinog našeg grada na Jadranu

 

Stranka demokratske akcije održala je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj su govorili kandidati za Parlament Federacije BiH Đemila Gabriel i Salmir Kaplan. Bilo je riječi o ekonomskom razvoju Hercegovine, radu poslanika u proteklom mandatu te je najavljen završni skup SDA u Mostaru.

 

Đemila Gabriel, počasni konzul BiH u Australiji, govorila je o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali i konkretnim ekonomskim aktivnostima u Hercegovini, koje već poduzima ili koje planira.

 

Najavila je kako sa svojim mužem, jednim od sto najuticajnijih svjetskih biznismena, odlučila investirati u BiH, prenose Nezavisne.

 

Đemila Gabriel većinu svojih poslovnih aktivnosti veže za Neum, a kazala je da bi u dogoledno vrijeme željela postati gradonačelnica jedinog našeg grada na Jadranu.

 

- Rekla sam, dajte mi samo dvanaest mjeseci, ne trebaju mi četiri godine, da vidite kako se može napraviti bez velikih ulaganja mali Monte Carlo u Bosni i Hercegovini. Imamo velike mogućnosti da radimo na ulaganjima gdje će strani ulagači doći ovdje i ostaviti svoj novac, napraviti nekretnine, zaposliti ljude - zaključila je Gabriel.

 

Salmir Kaplan govorio je o urađenom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, te izbornim ciljevima SDA u HNK. Najavio je i održavanje Centralnog skupa SDA za HNK 1. oktobra u 20 sati u sportskoj dvorani USRC Midhat Hujdur Hujka. Najavljeno je da će se skupu obratiti Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović.

 

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još