NAKON IZJAVA LIDERA HDZ-A

Komšić odgovara Čoviću: On priča o jeziku mržnje, a grli se sa presuđenim ratnim zločincima... Čovjek s one strane civilizacije!

Front27.09.18, 12:05h

Komšić odgovara Čoviću: On priča o jeziku mržnje, a grli se sa presuđenim ratnim zločincima... Čovjek s one strane civilizacije!
- Jedini koji strahuje od Hrvata jeste Čović, i jedini koji plaši Hrvatima jeste on. Čović je taj koji se boji Hrvata koji nisu kao on, Hrvata koji ne veličaju ratne zločince. Za njega su takvi Hrvati izdajnici, i on je taj koji svoje birače plaši Hrvatima - poručio je Komšić u odgovoru lideru HDZ-a

 

 

- O jeziku mržnje govori čovjek koji se grli sa presuđenim ratnim zločincima i koji ih veliča gdje god stigne i u svakoj prilici. Čovjek koji se nalazi sa one strane civilizacije i čovjek koji je međunarodni sud Ujedinjenih nacija proglasio zločinačkim nakon što je taj sud donio osuđujuću presudu zločincima koje veliča. Dobro bi bilo da Čović prvo prestane veličati presuđene ratne zločince, pa nek onda nekome dijeli lekcije o jeziku mržnje - kazao je danas predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić reagujući na navode Dragana Čovića iznesene u intervju za Deutsche Welle.


Komšić se osvrnuo i na optužbe za nacionalizam.


- Što se tiče optužbi za nacionalizam, moram reći da su to teze koje izvorno zastupaju pojedini krugovi u Sarajevu koji se očito slažu sa Čovićem. Nije im problem Čović nego ja. Kada mi kažemo da je izraz mržnje veličanje zločinaca, onda nama kažu da smo mi isto što i Čović, da je isto osuđivati zločine i veličati ih, da je isto pokloniti se žrtvama u Grabovici, te grliti se sa Darijom Koridićem i veličati Slobodana Prljaka... Od Čovića me to ne iznenađuje, ali iznenađuje od ovih drugih koji povlače nemoguću paralelelu između to dvoje. Međutim, to ide njima na čast - rekao je Komšić.


Dodao je da je Čović taj koji Hrvate plaši Hrvatima.


- Jedini koji strahuje od Hrvata jeste Čović, i jedini koji plaši Hrvatima jeste on. Čović je taj koji se boji Hrvata koji nisu kao on, Hrvata koji ne veličaju ratne zločince. Za njega su takvi Hrvati izdajnici, i on je taj koji svoje birače plaši Hrvatima - rekao je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još