FOTO/ Tri osobe uhapšene u velikoj akciji

SIPA zauzela plantažu marihuane: Otkrivena laboratorija sa specijalnim klimatskim uslovima za uzgoj 'skunka'

Hronika26.09.18, 15:53h

SIPA zauzela plantažu marihuane: Otkrivena laboratorija sa specijalnim klimatskim uslovima za uzgoj 'skunka'
Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - "skunk", izuzetno jakog opojnog dejstva, koja je bila namijenjena narko-tržištu u BiH, a krijumčarena i prodavana i na narko-tržištu Republike Austrije

 

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati na području Bijeljine i okoline, provodi se opsežna akcija u borbi protiv krijumčarenja opojnih droga.

 

Policijski službenici SIPA-e su locirali i otkrili specijalno izgrađenu plantažu sa klimatsko-tehničkim uslovima za uzgoj opojne droge marihuana - "skunk", sa visokim procentom THC supstance.

 

Plantaža je stavljena pod policijski nadzor, a slobode su lišene tri osobe koje se dovode u vezu sa nezakonitim uzgojem i krijumčarenjem opojnih droga.

 

marihuana-uzgoj

 

Istražilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju se nalazi na terenu na mjestu događaja gdje koordinira rad policijskih agencija koje sudjeluju u akciji.

 

Prema prikupljenim dokazima, na navedenoj plantaži, pomoću posebnih uslova, uzgajana je marihuana - "skunk", izuzetno jakog opojnog dejstva, koja je bila namijenjena narko-tržištu u BiH, a krijumčarena i prodavana i na narko-tržištu Republike Austrije.

 

U okviru akcije ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije.

 

Osobe koje su lišene slobode bit će predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!