FOTO/ Lukina najveća podrška

Tajanstvena žena najboljeg fudbalera svijeta: Kako je Vanja zapravo utjecala na Lukinu karijeru?

Showbizz26.09.18, 09:27h

Tajanstvena žena najboljeg fudbalera svijeta: Kako je Vanja zapravo utjecala na Lukinu karijeru?
Izvori bliski paru medijima su otkrili da Vanja s Lukom proučava snimke njegovih utakmica i pomno analizira njegovu igru. Svojedobno je izjavila da suprugu savjetuje da više puca, dok je on skloniji asistencijama. Čak i kad savršeno odigra, ona nađe neku zamjerku

 

Tokom najvažnije večeri u njegovoj karijeri, uz Luku Modrića bila je njegova najveća podrška, supruga Vanja.

 

Upoznali su se prije 13 godina u jednom kafiću. Vanja je u to vrijeme bila zaposlenica Mamićeve sportske agencije, a njena je majka šefica računovodstva u Dinamu pa je dobro poznavala svog budućeg zeta. Ljubav između 24-godišnje Vanje i 19-godišnjeg Luke brzo je planula, a šest godine kasnije vjenčali su se kod matičara, prenosi Index.

 

Vanja je prije toga rekla da je vjenčanje za njih samo formalnost te se dobro slažu i bez braka, dok je Luka objasnio da ne bježi od braka, već ima prebukiran raspored.

 

Vanja je u vrijeme svadbe bila trudna s njihovim prvim djetetom. Godinu dana kasnije vjenčali su se u crkvi u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, a svadbeno slavlje godine, kako su ga mediji prozvali, održalo se u hotelu Westin.

 

luka-vanja-modric1

 

Među gostima su bili Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka, Stipe Pletikosa, Tomo Šokota, Boško Balaban, Zdravko Mamić, Slaven Bilić i mnogi drugi.

 

Vanja je Luku najprije pratila Englesku gdje je igrao za Tottenham, a potom i u Španiju gdje je zaigrao za Real Madrid. Šuškalo se da mu je upravo onda predložila odlazak u Englesku, jer je smatrala da je Dinamo za njega premali.

 

Izvori bliski paru medijima su otkrili da Vanja s Lukom proučava snimke njegovih utakmica i pomno analizira njegovu igru. Svojedobno je izjavila da suprugu savjetuje da više puca, dok je on skloniji asistencijama. Čak i kad savršeno odigra, ona nađe neku zamjerku, rekla je.

 

Ovog ljeta najčitaniji talijanski i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu Gazzetta dello Sport je preko naslovnice stavio Modrićevu fotografiju i naslov "Modrić želi u Inter". U tekstu piše da je Vanja nazvala Inter.

 

vanja-modric1

 

- Sve je počelo telefonskim pozivom njegove supruge, koju je školovao kontroverzni Zdravko Mamić. 'Želite li Modrića?' glasilo je njeno kratko i jednostavno pitanje na koje Inter nije mogao reći ne - pisala je Gazzetta.

 

Vanja i Luka rijetko daju izjave za medije, no najbolji nogometaš svijeta supruzi redovito čestita rođendane i godišnjice putem društvenih mreža. S njima su na crvenom tepihu bili osmogodišnji sin Ivano i petogodišnja kći Ema, dok je najmlađa Sofija koja se rodila lani, ostala kod kuće

 

Osim s bračnim parom Kovačić, slobodno vrijeme najčešće provode s još jednim poznatim parom, Andreom i Hrvojem Čermakom.

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!