FOTO/ JOŠ JEDNA BURNA NOĆ U GLAVNOM BH. GRADU

Strahovita eksplozija u Novom Sarajevu uznemirila građane: Bačena bomba na pub 'Crni mačak'

Hronika24.09.18, 09:15h

Strahovita eksplozija u Novom Sarajevu uznemirila građane: Bačena bomba na pub 'Crni mačak'
Iz Operativnog centra nam je potvrđeno da je patrolna ekipa policije izašla na teren odmah nakon prijave, ali da je uviđaj nastavljen i jutros

 

Noćas, dva sata iza ponoći, stanare u naselju Malta (Novo Sarajevo) probudila je jaka eksplozija.

 

Kako je za DEPO Portal potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, bomba je ekplodirala u poznatom lokalnom pubu 'Crni mačak' u ulici Marka Marulića (između br. 15 i 17).

 

eksplozija-crni-macak

 

Također, iz Operativnog centra nam je potvrđeno da je patrolna ekipa policije izašla na teren odmah nakon prijave, ali da je uviđaj nastavljen i jutros.

 

- Obaviještena je Treća PU oko 02:30 da je ispred ugostiteljskog objekta u ulici Marka Marulića "Crni mačak" došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. U eksploziji nije bilo povrijeđenoih, a na objektu je načinjena materijalna šteta. Obaviješteno je nadležno tužilaštvo, a uviđaj je još u toku, nakon čega će biti poznato više detalja, rečeno je za DEPO Portal iz Operativnog centra MUP-a KS..

 

policija-crni-macak-2

 

Stanari kažu da ih je ovaj događaj uznemirio, s obzirom da se u ovoj ulici često dešavaju oružanje pljačke KONZUM trgovine, koja se nalazi u istoj zgradi, ali da do sada nije bilo eksplozija bombi. Navode, također, i da je u objektu "Crni mačak" i prethodnih mjeseci u nekoliko navrata intervenisala policija zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno buke nakon ponoći, s obzirom da je pub ostajao otvoren do sitnih sati.

 

Za sada nema informacija da li je u pitanju reket ili nerazriješeni međusobni odnosi. U trenutku eksplozije, srećom, nikog nije bilo ni u objektu ni u njegovoj blizini.

 

policija-crni-macak-3

   

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!