Sve više sumnji, DNK nije pronađen na predmetima

Hoće li MUP RS ispitati i Rađena? Advokat Tomić potvrdio: Zbog ubistva Davida Dragičevića Amerikanci stižu u BiH!

Hronika23.09.18, 14:27h

Hoće li MUP RS ispitati i Rađena? Advokat Tomić potvrdio: Zbog ubistva Davida Dragičevića Amerikanci stižu u BiH!
Upitan zašto dolaze predstavnici administracije SAD-a, Tomić tvdi da je to vezano za ulogu FBI-ja, "koji je bio uključen na početku istrage, po pozivu ministra policije RS-a"

 

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Želimir Lepir sutra će se sastati sa delegacijom američke administacije, gdje će biti riječi o novonastaloj situaciji vezanoj za istragu o ubistvu Davida Dragičevića, potvrdio je za Oslobođenje advokat Dušan Tomić, šef međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu Dragičević.

 

Upitan zašto dolaze predstavnici administracije SAD-a, Tomić tvrdi da je to vezano za ulogu FBI-ja, "koji je bio uključen na početku istrage, po pozivu ministra policije RS-a".

 

Tomić tvrdi kako ga je lično, još u petak, pozvao glavni tužilac Lepir da prisustvuje tom sastanku. No on, kao ni bilo ko iz advokatskog tima, neće ići na taj sastanak.

 

- Stav je međunarodnog tima da se ne miješa u razgovore tog tipa. Tužilac će nas obavijestiti o zaključcima tog susreta, a mi sa tužiocem imamo zakazan sastanak u srijedu, kazao je za Oslobođenje Tomić.

 

Kako se klupko počelo sve više odmotavati u slučaju ubistva Davida Dragičevića, novinar i bloger Slobodan Vasković jutros je objavio novi teks na svom blogu, u kojem piše da policija i tužilaštvo imaju čvrste dokaze da David nije bio u kući Đorđa Rađena, te da iz nje nije ništa ukrao.

 

- Policija je, u svom izvještaju dostavljenom Anketnom odboru, navela da je izuzela kablove od laptopa (jedan od napajanja i jedan prikljucak od HDM - prema TV-) i dostavila iz Zavodu za sudsku medicinu radi utvrđivanja bioloških tragova - DNK. Na tim kablovima su nađeni samo tragovi DNK Đorđa Rađena i njegove supruge. Šta to znači: Da je David uzeo laptop iz kuće Rađenovih, za šta je lažno optužen, morao je ostati njegov DNK bar na kablu od napajanja. Međutim, nema Davidovog DNK. Kao što ga nema ni na priključku od HDM-ija, koji je takođe vještačen. I na njemu su, takođe, samo DNK tragovi Rađena i njegove supruge - piše Vasković.

 

- Na drugim izuzetim stvarima - novčanik, flaša - opet je samo DNK Rađena i njegove supruge. To znači da David niti je bio u kući niti je izvršio nikakvu pljačku, kao i da mu je novac podmetnut u džepove. I ostale, navodno ukradene stvari - piše Vasković, koji dodaje da je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, izjavio da je mrtvozornik doktor Saša Miljković pregledao džepove odjeće koja je bila na Davidu Dragičeviću kada je njegovo tijelo nađeno 24.03., i da u njima nije bilo - ništa.

 

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!