VIDEO/ MANJE POZNATO U JAVNOSTI

Uzavrela predizborna noć u Gračanici: Pogledajte šta je brat reisa Kavazovića rekao o Fahrudinu Radončiću

Front22.09.18, 14:35h

Uzavrela predizborna noć u Gračanici: Pogledajte šta je brat reisa Kavazovića rekao o Fahrudinu Radončiću
U Gračanici se okupljenim građanima obratio i hadžija Šemsudin Kavazović, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH, inače brat reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića

 


Savez za bolju budućnost BiH sinoć je održao tri nova predizborna skupa, a pune sale bile su u tri općine Tuzlanskog kantona, Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu.


U Gračanici se okupljenim građanima obratio i hadžija Šemsudin Kavazović, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH, inače brat reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića. 


– Zelena buržoazija laže da smo mi tobože loši muslimani i Bošnjaci i da je takav i naš predsjednik. A ja, s godinama i iskustvom koje imam, potpuno odgovorno kažem da je Fahrudin Radončić možda i najbolji Bošnjak kojeg sam u životu upoznao. U to sam se uvjerio i u ove četiri godine kao aktuelni federalni zastupnik SBB-a i neko ko barem jednom sedmično popije kafu s Radončićem – rekao je hadžija Kavazović.


Odgovorajući na prozivke iz SDA, dodao je:


– To je odgovoran čovjek kojem je samo na umu kako pomoći narodu, kako iskorijeniti siromaštvo i zaustaviti odlazak naših mladih. Bakir Izetbegović nije znao otići dalje od Ankare. Molim vas da podržite našeg predsjednika Radončića, jer je to čovjek koji ima viziju i sposobnost da ovo, govorim figurativno, sve preokrene, da pobijedimo ovu zelenu buržoaziju i da zemlju povede naprijed.

 


Inače, na sva tri skupa, na kojima su predstavljeni kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti, na kraju se prisutnim građanima obratio i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, koji je rekao da ima dovoljno znanja i iskustva, međunarodnih veza i ličnog poznanstva s brojnim investitorima da BiH može povesti mnogo uspješnijim i boljim putem, saopšteno je iz SBB-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još