VIDEO/ TUŽNA PRIČA IZ NAŠEG KOMŠILUKA

Ispovijest zlostavljanog dječaka: Mama, ubiću se, ne mogu to više da izdržim... Vrijeđaju me, govore da nemam skupe patike...

Hronika21.09.18, 21:31h

Ispovijest zlostavljanog dječaka: Mama, ubiću se, ne mogu to više da izdržim... Vrijeđaju me, govore da nemam skupe patike...
On je u emisiji "150 minuta" na TV Prvoj, između ostalog, isričao da mu tri dječaka iz razreda vrijeđaju mamu, tatu, babu, dedu, govore da nema skupe patike, da je nizak, i zovu ga nadimcima “koje on ne voli”

 

 

- Nadam se da će se riješiti kad-tad - rekao je Marko, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Rade Končar” u Zemunu (Srbija), povodom slučaja vršnjačkog nasilja koje, kako tvrde on i njegova majka, trpi od prošle godine.

 

On je u emisiji "150 minuta" na TV Prvoj rekao da mu tri dječaka iz razreda vrijeđaju mamu, tatu, babu, dedu, govore da nema skupe patike, da je nizak, i zovu ga nadimcima “koje on ne voli”, prenosi Srbijadanas.

 


Dječak je ispričao da ako jedan dan ne dođe u školu zbog bolova u stomaku ili neke druge bolesti, onda mu grupa nasilnih dječaka govori da se “folira”, a da to ne rade sa drugom djecom.


Zbog svega ovoga, dječak je razgovarao i sa školskim psihologom kome je rekao da bi volio da se prebaci u drugo odjeljenje. Međutim i tu je naišao na problem.


– Prvo sam rekao da bi bih volio da se prebacim u drugo odjeljenje. Tamo imam dosta drugara i bilo bi mirnije. Ovi se raduju kada bih otišao, a i ja se radujem jer bi onda možda prestali da me diraju. Ali mi je ona rekla kako i tamo imaju problematičnog đaka – ispričao je Marko.


Kako je objasnio, u odjeljenju gdje je želio da se prebaci, takođe, postoji problematično dijete za koje je čuo od drugara da je tukao druge dječake zbog zadirkivanja. Uprkos svemu, Marko je objasnio psihologu da bi ipak volio da promjeni odjeljenje.


– Ja sam rekao psihologu, što bi on mene dirao kada bih se ja družio sa svojima – kaže dječak.


Uprkos konstantnom maltretiranju, njegova majka Drita Devrnja savjetuje Marka da se ne ponaša nasilnički već da proba da sve prevaziđe “misleći na nešto lijepo”.


– Mislim kako ću da kad dođem kući, da izađem napolje i igram se sa drugarima. Kako ćemo da idemo u bioskop da gledamo film… – rekao je dječak.


Komentarišući drugu djecu iz razreda, Marko je rekao da su “oni okej, samo se ne druže sa njim”. On je to objasnio primjerom druga sa kojim se druži tokom ljetnjeg raspusta, pa je jednom na času likovnog Marko sjeo pored njega. Međutim, jedan od dečaka koji ga maltretira je prišao njegovom drugu.


– Onda je on prišao i upitao ga: “Nećeš valjda da sjediš sa njim?” – ispričao je Marko, i dodao da se taj dečak ogradio riječima da je Marko sjeo pored njega.


Majka Drita kaže da je njena greška što nije reagovala ranije i drugačije. Ono što doživljava njen sin ona je okarakterisala kao psihičko i socijalno maltretiranje, i kaže da im je teško zbog svega što se dešava.


Drita se zahvalila na podršci Dragani Janković, majci Alekse Jankovića koji je zbog vršnjačkog nasilja izvršio samoubistvo. Dragana je u jučerašnjem jutarnjem programu na TV Prva oštro osudila direktorku OŠ “Rade Končar” za neadekvatno reagovanje.


Direktorka Maja Kostić u uključenju u emisiju, rekla je da se Marko razbolio odmah po početku školske godine i “da je dijete bilo u školi, možda bi brže reagovali”.


Dodala je i da dijete još nije prebačeno u drugo odjeljenje jer se cijela situacija još provjerava, i da se premještaj obavlja po zahtjevu psihologa, a ne roditelja.

 

(Srbijadanas/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!