Nastavljaju se protesti u Banjaluci

Davor Dragičević više nije ispred zgrade policije, vratio se na Trg Krajine: 'Ovdje ću prenoćiti...'

Hronika20.09.18, 17:10h

Davor Dragičević više nije ispred zgrade policije, vratio se na Trg Krajine: 'Ovdje ću prenoćiti...'
Ostajem ovdje kod svog sina do 25. septembra i neću ići odavde. Samo da uhapse ubice. Ako to ne urade, mi ćemo poduzeti korake, jer sve ih znamo, ustvrdio je on

 

Davor Dragičević i pojedini članovi grupe “Pravda za Davida” napustili su prostor ispred zgrade banjalučke policije i vratili se na glavni trg u Banjoj Luci.

 

Dragičević tvrdi da će on prenoćiti, odnosno ostati na trgu, sve dok ne budu uhapšeni počinioci, kako kaže, ubistva njegovog sina Davida.

 

- Ostajem ovdje kod svog sina do 25. septembra i neću ići odavde. Samo da uhapse ubice. Ako to ne urade, mi ćemo poduzeti korake, jer sve ih znamo… - ustvrdio je on.

 

Dragičević i članovi grupe “Pravde za Davida” su od sinoć, nakon okupljanja članova grupe "Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjoj Luci, na kojem je došlo do verbalnog sukoba između Davora Dragičevića i osobe inicijala Đ.M., protestvovali ispred zgrade Policijske uprave Banja Luka.

 

Iz te uprave su ih upozorili da je okupljanje građana organizovano na prostoru koje nije određen za održavanje javnih skupova, a koji nisu ni prijavili.

 

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, i za to optužuju i neke pripadnike policije, dok je iz Okružnog javog tužilaštva Banja Luka ranije saopćeno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena vjerovatnoće da je taj banjalučki mladić ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!